BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
ÖĞRETMEN

Velilere kötü haber! O ilde de servis ücretlerine zam

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, servis ücretleri hakkında açıklama yaptı.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, servis ücretlerinde ortalama yüzde 3,5 oranında fiyat ayarlaması yaptıklarını, uyguladıkları servis fiyatlarının Ankara ve İstanbul'dan daha düşük olduğunu savundu.

Bostancı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde düzenlediği basın toplantısında, 28 Eylül'de eğitim öğretim yılının başlayacağını anımsatarak gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.

1 Eylül itibarıyla servis aracı sürücülerinde 26 yaş, B sınıfı ehliyetlerde 7 yıl, E sınıfı ehliyetlerde 5 yıl deneyim şartı getirildiğini anımsatan Bostancı, bunların kendileri açısından büyük sorun olduğunu ifade etti.

Her eğitim dönemi öncesi servis ücretleriyle ilgili zam tartışması yaşandığını belirten Bostancı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Diğer büyük illere baktığımızda kesinlikle zam yapmadığımızı söylüyoruz. Ufak bir fiyat ayarlaması yaptık. Yıllık enflasyon yüzde 7,41'dir. Servis ücretlerinde ortalama yüzde 3,5 oranında fiyat ayarlaması yaptık. Fiyatlarımız gerek Ankara gerekse İstanbul'dan daha aşağı. Kamuoyunda yer alan bu taşıma ücretlerinde haksız suçlamalarla karşı karşıya geliyoruz. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun bir fiyat tarifesi var. Bu tarifenin her aracın içinde bulundurulması yasal zorunluluktur. Açıkladığımız bu fiyatlar üzerinde bir ücret isteniyorsa bu konuda her zaman velilerimize yardımcı olmaya hazırız. Bu fiyatların üzerinde bir rakam isteniyorsa lütfen İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına, Ticaret İl Müdürlüğüne ve odamıza velilerimiz müracaat etsin."

"PİS KOKULAR GELİYOR"

Bostancı, okul servis araçlarında fahiş fiyat uygulamasından esnafın sorumlu olmadığını, bazı okulların kapalı kapılar ardında ihaleler yaptığını öne sürerek "Kapalı kapılar ardında yapılan ihalelerin tamamına yakınında değişik söylentiler ve pis kokular geliyor. Okul aile birliklerini, okul müdürlerini uyarıyorum. Çoban üzerinden kurban kesenler artık elini çekmelidir. Benim esnafımın sırtından kimsenin para kazanmaya hakkı yok. Biz nasıl eğitime karışmıyorsak servis taşımacılığının fiyatına kimse müdahil olmasın. Bunların üstünde müthiş komisyonlar konuluyor" görüşlerini savundu.

Yaklaşık 7 bin servis aracına takip sistemi takıldığını, "S plakanın yetersiz olduğu" iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Bostancı, "Araç sayısının yeterli olduğunu hatta fazla olduğunu iddia ediyorum" dedi.

Bostancı, yıllık öğrenci taşıma ücretinin 0- için bin 80, 0- için bin 350, 0- için bin 422, 0- için ise bin 998 lira olduğunu anımsattı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR