BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
MEMUR

Vali açıkladı: Memurun ilk görevi ne?

BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı, OHAL süresinde memurların her gün Resmi Gazeteyi okumaları gerektiğini belirtti.

BALIKESİR Valisi Ersin Yazıcı Yazıcı, Güney Marmara Kalkınma Ajansında (GMKA) düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, OHAL'in ilan edildiğini hatırlatarak, ilde tüm yetkinin kendisinde toplandığını bildirdi.

Balıkesir'deki tüm kurum ve kuruluşlardan sorumlu olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, kurumların amirlerinden özellikle bu süreçte dikkatli olmaları ve işleri geciktirmeden yapmalarını istedi.

MEMURLAR HER SABAH RESMİ GAZETEYİ OKUYACAK

Ersin Yazıcı, FETÖ'nün darbe girişimine en güzel cevabın millet tarafından verildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Arkadaşlar, herkes sabah masasına oturduğunda ilk önce Resmi Gazete'yi açacak. OHAL'den kaynaklı olarak kanun hükmünde kararnameler yayınlanıyor, herkes bunu okumakla yükümlü. İşte, 'Kurumum bunu bana yazamadı, valilikten yazı gelmedi', bunları kabul etmiyorum. İlk göreviniz hangi konumda olursanız olun, her sabah yayınlanan 'Kanun hükmünde kararname var mı genelge var mı' buna bakacaksınız. Bu emirler, kanun hükmünde kararnameler veya mevzuatlar sizi ilgilendiriyorsa harekete geçeceksiniz. Devir, herkesin duruşunu devletine, milletine sahip çıkma dönemi, zamanı, devridir. 'Bakanlıktan emir gelmedi, bilmem yapmayayım, yandaki yapsın', sakın. Sakın ha kimseyi affetmem. Buradaki herkesten ben mesulüm, buradaki tüm kurumlardan da ben mesulüm. Tüm kurumlardan diyorum istisnası da yok gereğini herkes, bu milleti, devleti, toprakları seven, başkan, müdür, rektör, kaymakam olarak gereğini anında yapacak."

FETÖ ÜYELERİ TEMİZLENECEK

FETÖ'ye üye kişilerin tüm kurumlara yerleştiğini, bunların temizlenmesi için yapılan işlemlerin çok önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, icraatların hukuka uygun olarak gerçekleşmesine özen gösterildiğini söyledi.

Vali Yazıcı, Türk milletinin binlerce yıllık geçmişe sahip olduğunu ve 3-5 çapulcuya teslim olmayacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Devletin en tepesinden, en alt görevlisine kadar bu pisliği temizlemeliyiz. Bakın, 'Benim kurumumda olmaz, şöyle olmaz, böyle olmaz' safsatalarını bırakıyoruz. Bunu bazı kurumlar dile getirirken ısrarla, inatla söylemeye devam etti. Bu hainler her kurumda var kardeşim. Çürük elmaları temizleyip yolumuza devam edeceğiz. Bu millet, büyük bir millet. Böyle 3-5 çapulcu, 3-5 densizin ne yaptığı, neye taptığı belirsiz 3-5 kişinin veya birkaç bin kişinin saçma sapan hareketleriyle bu ülkeyi kimse yolundan ayıramaz. Ama gün o gündür ki çürük elmalar bir tane kalmayana kadar sepetten temizlenecek. Duruşumuzla, davranışımızla dosta güven, düşmana korku vereceğiz arkadaşlar. Bazı kurumlarda brifing aldım, orada da söylediğim sözler vardı. Orada şunu söyledim; Türk hukuk sisteminden yetkisini alıp, talimatı abisinden alanı affetmem. Bu cümleyi her yerde kullandım ve hainler yetkiyi bizden alıp, bizi bombaladılar. Keşke bugünler olmasaydı. Önümüzü temizleyip, gelecek nesillere hem vazifeyi hem de toprakları devredeceğiz."

Toplantı, Ersin Yazıcı'nın konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR