BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
GÜNCEL

Uzman jandarmalar astsubay olacak

İçişleri Bakanı Muammer Güler, uzman jandarma kadrolarının, kademeli olarak astsubay kadrolarına dönüştürüleceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, uzman jandarma kadrolarının, kademeli olarak astsubay kadrolarına dönüştürülmesi çalışmasıyla, rütbeli personel statülerindeki çeşitliliğin azaltılarak daha homojen bir personel yapısının sağlanması ve rütbeli personel kaynağının en az ön lisans düzeyine yükseltilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Bakan Güler, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, uzman jandarmaların astsubay yapılacağı haberlerine ilişkin soru önergesine, yazılı yanıt verdi.

Güler, Jandarma Genel Komutanlığı'nın, emniyet ve asayiş görevlerinin daha etkin uygulanmasına yönelik yapılan, uzman jandarma kadrolarının bir plan dahilinde kademeli olarak astsubay kadrolarına dönüştürülmesi çalışmasıyla, rütbeli personel statülerindeki çeşitliliğin azaltılarak daha homojen bir personel yapısının sağlanması ve istihdam edilecek rütbeli personel kaynağının en az ön lisans düzeyine yükseltilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

"Dönüşümün 10 yılda bitirilmesi öngörülüyor"

Bu kapsamda uzman jandarma teminine son verilerek, Jandarma Genel Komutanlığı personel temin ve yetiştirme planına göre ihtiyaç duyulan yıllık uzman jandarma miktarı kadar astsubay temininin öngörüldüğünü belirten Güler, uzman jandarma kadrolarının tamamının bir plan dahilinde her yıl kademeli olarak astsubay kadrosuna dönüştürülmesi ve bu dönüşümün 10 yılda bitirilmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Güler, astsubaylığa geçirilme şartlarını sağlayan uzman jandarmalardan, temin ve yetiştirme planlarında öngörülen sayıdaki uzman jandarmaların, önceki yıllarda da uygulandığı gibi astsubaylığa geçirilmesine devam edileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dönüşüm sonucu kadrolarda meydana gelen değişiklikler neticesinde, görevdeki ve emeklilik, istifa gibi nedenlerle ilişiği kesilen uzman jandarmalarla ilgili olarak, özlük hakları bakımından herhangi bir değişiklik veya hak kaybı söz konusu olmayacaktır. Önümüzdeki dönemde uzman jandarmaların atama, terfi, sicil, derece/kademe ilerlemesi, statü değişikliği, konuttan faydalanma, emeklilik, istifa, sağlık ve izin işlemleri gibi özlük hakları, tabi oldukları kanunlarda belirtilen esaslara göre yürütülmeye devam edilecek. Uzman jandarma istihdam edilmeye başlandığı tarihten 8 Mayıs 2013'e kadar, uzman jandarmalardan gerekli şartları sağlayan ve yapılan sınavlarda başarılı olan 8 bin 207'si astsubay, 190'ı ise subay (Astsubaylığı müteakip) olmuştur.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR