BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20
MEMUR

Uzman erbaşlar memurluğa atanabilir mi?

10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girem 6663 Sayılı Kanun'a göre uzman erbaşlıktan ayrılıp memur olmak isteyenlerle ilgili yeni bir düzenleme geldi.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunun 5. maddesine eklenen uzman erbaşlıktan ayrılıp memur olmak isteyenlerle ilgili düzenleme geldi.

Memurlar.net'te yer alan habere göre, daha önceki uygulamalarda 2 yıllık hizmetini yapan uzman erbaşlar, ayrılıp eğer kendilerini atayan bir kamu kurumu var ise memur kadrosuna atanabiliyordu.

UZMAN ERBAŞLIK GÖREVİNDE 7 YIL BULUNMASI GEREKİYOR

Yapılan düzenlemeyle birlikte, 2 yıllık hizmet yapan uzman erbaşların süresi 7 yıla çıkarıldı. Buna göre uzman erbaşlıktan ayrılıp 657'e tabi memur kadrolarına atanmak isteyenlerin bugünden itibaren en az 7 yıllık uzman erbaşlık görevinde bulunması gerekmekiyor.

Öte yandan bu düzenleme her 7 yıllık hizmete sahip uzman erbaşın memur kadrolarına atanacağı anlamına gelmiyor. Uzman erbaşlıktan ayrılıp memurluğa atanmayı yürüten merkezi bir kurum bulunmadığı için, tek tek kurumlara başvurması gerekiyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR