BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
ÖĞRETMEN

Üniversite ve liselerden öğrenciler için işbirliği!

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, yaklaşık bin lisenin öğrencisini ilgilendiren yeni bir iş birliği yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, eğitim ve öğretim sürecine diğer kurum, kuruluş ve bireylerin katılımını sağlamak amacıyla başta fen ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere okulların bulundukları yerlerdeki üniversitelerle bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan yeni bir çalışma başlattı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, ortaöğretim kurumları kapsamında eğitim öğretim faaliyeti yürütülen 2 bin 806 liseden yaklaşık 1000'i için bulundukları yerleşim yerindeki üniversiteler ile iş birliği protokolü imzalandı. Yapılan protokoller sayesinde, akademik olarak yürütülen faaliyetlerin yanında öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda öğrenim gören yaklaşık 1 milyon 461 bin öğrencinin yüzde 19.12'si ve bu okullarda görevli 101 bin 560 öğretmenin ise yaklaşık yüzde 62,6'sı söz konusu bu çalışmalara dahil edildi. Öğretim yılı boyunca devam edecek bu çalışmalardan 182 bin 547 velinin de yararlanması hedefleniyor.

Üniversiteler, il müdürlükleri, belediyeler, işletmeler, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ile diğer resmi ve özel kurumlarla iş birliği yapılarak devam edecek faaliyetlerin tür olarak çeşitlendirilmesi, içerik olarak daha nitelikli hale getirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR