BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Üniversite bahçesinde bomba patladı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun bahçesinde gece yarısı el bombası patladı. Patlama sonucu polis okulda inceleme başlattı.

İZMİR'de dün gece bomba paniği yaşandı. Okulun öğrencilerinden olan 20 yaşındaki S.Y. ve 22 yaşındaki R.S.'nin el yapımı bombaları okulun bahçesine attığı öğrenildi. Patlayıcıları attıkları gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı.

Yabancı Diller Yüksekokulu'nun bahçesinde art arda 3 kez patlama sesi duyan mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Olay yerinde yapılan incelemede bahçeye atılan 4 patlayıcının 3'ünün infilak ettiği belirlendi. Bahçede bulunan bir patlayıcı ise imha edildi.

BOMBA ATANLAR DA OKULUN ÖĞRENCİLERİ

El yapımı 4 patlayıcı atanların aynı okulun öğrencileri 20 yaşındaki S.Y. ve 22 yaşındaki R.S. olduğu saptandı. Bombayı koyma anları güvenlik kameralarına da yansıyan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi S.Y. ve R.S.'nin patlamanın hemen ardından gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltındaki iki öğrencinin sorgusu sürüyor.

PATLAYICILAR KONSERVE KUTULARIN İÇİNE YERLEŞTİRİLMİŞ!

Bomba uzmanlarının yaptığı araştırmada, el yapımı patlayıcıların, konserve kutularının içine yerleştirildiği belirlendi. 4 patlayıcıdan birisinin de, infilak etmediği saptandı. Uzmanlar bu bombayı da fünyeyle etkisiz hale getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR