BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
İŞÇİ

Üçüncü çocuğu yapana görülmemiş teşvik!

Yeni Gelir Vergisi Yasası'ndan üç çocuk yapana süper teşvik paketi çıktı. Yeni vergi yasasına göre üçüncü çocuk için indirim oranı yüzde 5'ten 10'a çıkarıldı. Öksüz kardeş, yeğen de çocuk sayılacak.

Vergi sistemine neşter vuran yeni Gelir Vergisi Yasası'ndan "bebek teşviki" çıktı.

TORBA'DAN ANNELERE MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE İÇİN TIKLAYIN

Toplam 92 maddeden oluşan ve dün Meclis'e sunulan tasarıda çocuk tanımı genişletilerek, üçüncü çocuk için indirim oranı yüzde 5'ten 10'a çıkarıldı.

Kardeşine, anne ve babasını kaybeden yeğenlerine bakanlar da vergi indiriminden yararlanacak. Çocuklarına bakmakla yükümlü mükellefin vergi yükü hafifletilirken, kreşlerin yaygınlaştırılması teşvik edilecek. Kadınların çalışması için destekleyici vergi düzenlemeleri yapılacak. Türkiye'deki 126 bin süper zengine 160 bin liranın üzerindeki bütün gelirleri üzerinden vergilendirilmesini öngören tasarıdaki bazı düzenlemeler şöyle:

NİNEYE, DEDEYE BAKIM TEŞVİKİ: Öğrenci, bakıma muhtaç, yaşlılara destek amacıyla bakımevi, huzurevi için ödenen oda ve yatak ücretleri de gayrimenkul sermaye iradından (kira geliri) indirilecek.

EVLİLİK YARDIMLARI: Hizmet erbabına ödenen çocuk zammı, evlenme, doğum münasebetiyle yapılan yardımlar gelir vergisinden istisna ediliyor.

YÜZDE 10 İNDİRİM: Asgari geçim indiriminin, ücretlerde özel indirim adı altında uygulanması sürdürülecek, üçüncü çocuk için indirim oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarılıyor. Ancak 4. çocukta sonra verilen ilave indirimler kaldırılıyor.

ENGELLİLERE KORUMA: İstihdam edilen engelli çalışanlara yapılan ve kazancın tespiti sırasında indirilen ücret ödemeleri ayrıca beyanname üzerinden de düşürülebilecek. Öğrenci yurtları, bakımevleri ve huzurevlerine ödenen oda ve yatak ücretleri gayrimenk

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR