BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
GÜNCEL

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı geliyor!

İSTANBUL, yeni bir metro hattına daha kavuşuyor. Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy arasında yapılacak metroda sona gelindi.

Anadolu Yakası'nda toplu ulaşımı kolaylaştıracak yeni metro hattında sürprizler bizi bekliyor. Türkiye'de ilk kez olacak sürücüz metro hattı yapımı tamamlandığında kullanılmaya başlayacak.

İstanbul'un en önemli ulaşım akslarından biri olacak olan metro hattının Yamanevler İstasyonu'nda da çalışmalar ‘Her Yerde Metro Her Yere Metro' sloganıyla hızla devam ediyor.

"METRO HATLARI GELİYOR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "Görev hayatımda en gurur duyduğum işlerin başında İstanbul'a kazandırmış olduğumuz metro hatları geliyor” dediği metrolardan birinin daha hizmete alınmasında sona yaklaşıldı.

ÜSKÜDAR- SANCAKTEPE 24 DAKİKAYA İNECEK!

Anadolu Yakası'nda toplu ulaşımı kolaylaştıracak olan yeni metro hattıyla birlikte Üsküdar-Sancaktepe 24 dakikaya inecek. Hat, 20 kilometre ve 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşacak. Hatta 126 vagon hizmet verecek. Ümraniye'nin 3. metro istasyonu olan Yamanevler İstasyonu'nda kaba inşaat bitti ve ince işçiliğe geçildi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK: METRO KENDİ KENDİNE GİDEKCEK!

Otomatik sistemle kendisini park edebilme özelliğine sahip metro dünyadaki en yeni teknolojiyi de kullanıyor. Sürücü kabini olmayacağı için yolcular en önde tünelleri izleyerek seyahat edebilecek. Vagonlardaki olağan duruma karşı istasyon yönetimi vagonların içini kameralarla gözetleyecek. Paris, New York gibi dünyanın en büyük metro istasyonlarından bile daha konforlu olacak yeni metro hattında engelli vatandaşlarımız hiç bir yardım almadan metro istasyonunu tek başına kullanabilecek.

HAVALİMANI 68 DAKİKAYA İNİYOR!

Şehrin ulaşımında önemli bir yeri dolduracak olan metro hattının bitmesiyle birlikte Çekmeköy-Sancaktepe'den yolculuk süreleri, Üsküdar 24, Kartal 59, Yenikapı 36, Taksim 44, Hacıosman 68, havalimanı 68, Olimpiyat Stadı 78 dakika olacak.

ANADOLU YAKASI'NDA ULAŞIM NEREDEN NEREYE OLACAK?

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Sancaktepe metro hattıyla bağlantılı olacak ulaşım sistemleri de şöyle;

Üsküdar İstasyonunda Marmaray hattıyla Avrupa Yakasına Altunizade İstasyonunda yapımı planlanan teleferik hattı ve mevcut metrobüs hattına, Çarşı İstasyonunda Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattına, Dudullu istasyonunda ise Dudullu-Bostancı metro hattıyla bağlantı sağlanmış olacak. Ayrıca Çekmeköy istasyonu sonrasında hat Sultanbeyli'ye uzatılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR