BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15
ÖĞRETMEN

Türk- Rus üniversitesi kuruluyor Avcı açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Rusya Federasyonu ile siyasi, iktisadi, kültürel ve beşeri alanlarda tüm ilişkileri eski düzeyin de üzerine çıkarmak için gereken tüm çalışmaları yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

ANTALYA'da Türk-Rus üniversitesi açılıyor. Turizm Bakanı Nabi Avcı bugün düzenlediği basın toplantısında Türk-Rus üniversitesi açıldığını söyledi.

Antalya'da Türk-Rus üniversitesi açmak gibi bir projelerinin bulunduğunu da belirten Bakan Avcı, bu okulda turizm eğitiminin ön planda olacağını bildirdi. Avcı, eğitim dili Rusça olan bir Turizm Meslek Lisesi açılabileceğini veya mevcut okullardan birinin bu sisteme dönüştürülebileceğini ifade etti.

Yaptırdıkları bir araştırmanın sonucuna göre potansiyel Rus müşteriler açısından Türkiye'de deniz turizminin ilk sırada geldiğini anlatan Avcı, "Alışveriş turizminde ikinci, sağlık turizminde ise üçüncü sırada görünüyoruz, ancak maalesef kültür turizminde ilk 5'te bile görünmüyoruz. Bu araştırma sonuçlarını da dikkate alarak geride kaldığımız sektörleri öne çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR