BIST 9.814
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.457,77
GÜNCEL

Türk İş 1 Mayıs'ı nerede kutlayacak Başkan açıkladı

1 Mayıs'a sayılı günler kala sendiklar açıklama yapmaya devam ediyor. Türk-İş Genel Başkanı Atalay, " 1 Mayıs ile ilgili sıkıntımız yok, Çanakkale'de bayramı kutlayacağız" dedi.

'1 Mayıs'ı sendikalar nerede kutlayacak?' sorusu yanıt bulmaya başladı. DİSK'in, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile dün yeniden bir araya gelen sendika ve sivil toplum örgütleri, Taksim Meydanı için izin çıkmaması üzerine kutlamaları Bakırköy Cumartesi Pazarı'nda yapma kararı aldı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin bir sıkıntılarını olmadığını belirterek, "Türk-İş olarak alan sıkıntımız yok. Şu anda Taksim alanı da hiç müsait değil. Türkiye Cumhuriyeti valileri nereyi gösterirse, biz orada 1 Mayıs'ı kutlarız" dedi.

Seminerin açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TÜRK-İŞ'in 1 Mayıs'ı bu sene Çanakkale'de kutlayacak olmasının önemine dikkati çekti.

1 MAYIS'I ÇANAKKALE'DE KUTLAYACAKLAR

Genel Başkan Atalay, pazar günü kutlanacak 1 Mayıs'ın işçiler için çok önemli olduğunu dile getirerek, resmi tatil olmasına rağmen bu günü alanlarda sıkıntı ve problemleri anlatma günü olarak gördüklerini aktardı.

Özellikle son yıllarda işçi sendikalarında "Taksim sıkıntısı" olduğuna dikkati çeken Atalay, şunları kaydetti:

"Türk-İş olarak alan sıkıntımız yok. Şu anda Taksim alanı da hiç müsait değil. Türkiye Cumhuriyeti valileri nereyi gösterirse, biz orada 1 Mayıs'ı kutlarız. Alan dışında konfederasyon başkanı olarak ben problemimi, sıkıntımı anlatayım. Türk işçisi olarak askerle, polisle kavga etmeye niyetimiz yok. Ülkenin yapısı ona müsait değil. 1 Mayıs'ta Çanakkale'deyiz. Bir yeri olması lazımdı Türk-İş'in. Türk-İş Başkanlar kurulu bundan bir ay önce oturduk. Tamamına yakını Çanakkale'yi tespit etti. Allah nasip ederse pazar günü Çanakkale'de olacağız. Niye Çanakkale? Orada 250 bin şehidimiz var. Türkiye bir kendine gelsin. Kitle örgütleri bir kendine gelsin. İyi düşünelim diye Çanakkale'deyiz."

Atalay, terör bölgelerinde terörist ile masum vatandaşı ayrılması gerektiğinin altını çizerek, "Terör en büyük zararı onlara veriyor. Onun için elinde bomba, silah olanla elinde kalem, çanta olanı ayırmak zorundayız" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR