BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
GÜNCEL

Türk Hava Yolları en az lise mezunu pilot alıyor!

Türk Hava Yolları (THY), bünyesinde çalışacak lise mezunlarınında başvurabiliceği tecrübesiz 2. pilot adayları arıyor. Aranan diğer nitelikler neler ? Ayrıntılar haberimizde...

Türk Hava Yollar(THY) Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, şirket filosunda bulunan "B737" ile "A320" uçak tiplerinden birinde 750 saatten az uçuş tecrübesine sahip olan veya tip yetkisi olmayan 2. pilot adaylarının "Tecrübesiz II. Pilot Adayı" olarak değerlendirileceğini ifade edildi.

ARANAN NİTELİKLER: Habertürk'te yer alan habere göre, adaylarda aranan genel nitelikler şöyle sıralandı:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak, 01.01.1973'ten sonra doğmuş olmak, en az lise mezunu olmak (yurt dışından mezun adaylarımızın denklik belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir), uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak, adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak, askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya en az 2 yıl tecil ettirebiliyor olmak, ortaklığın göstereceği yeri ana üs olarak kabul edip orada ikamet etmek."

Adaylarda aranan teknik niteliklere de yer verilen açıklamada, "THY AO tarafından belirlenen kriterler kapsamında yabancı dil seviyesine sahip olmak. Ortaklık tarafından yapılacak değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak" şartları da bildirildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR