BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
GÜNCEL

Tüketici en çok kabarık faturaya itiraz ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'un iki yakasının elektrik dağıtımını yapan şirketlere, abonelerin şikayetlerini azaltacak, memnuniyeti artıracak sonuçları en kısa sürede görmek istediğini söyledi.

Elektrik kullanımında aboneler en çok kabarık faturalardan şikayetçi. Sıkça gündeme gelen elektrik kesintileri de abonelerin şikayetçi olduğu konular arasında.

Habertürk'te yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, abonelerin şikayetlerini dinleyerek harekete geçti. Albayrak, abonelerin dağıtım şirketlerine erişmede ve muhatap bulmada yaşadığı sıkıntıya da işaret ederek abone ile dağıtım şirketi arasında interaktif ilişki kurulmasını sağlayacak çağrı merkezlerinin uygun altyapıda ve yeterli sayıda personel istihdam edecek şekilde görev üstlenmesini istedi. Albayrak, hafta sonu İstanbul'da Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ve Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AYEDAŞ) üst yönetimiyle ayrı ayrı toplantı yaptı. Toplantıda EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerji Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez de hazır bulundu.

İstanbul'un elektrik iletimine ve dağıtımına ilişkin altyapı sorunlarının değerlendirildiği toplantıda, Albayrak'ın gündeme getirdiği müşteri memnuniyetiyle ilgili şu tespitlerde bulunuldu:

"MEMNUNİYET ARTMALI"

"Elektrik abonelerinin elektrik dağıtım sektörüne yönelik şikayetleri ve sıkıntıları var. Arızadan, elektrik kesintilerine kadar uzanan çok sayıda şikayet söz konusu. Müşterilerin sıkıntılarını aşacak adımları atalım. Memnuniyeti artıralım. Öncelik, mutlak memnuniyet. Müşterilerin gözünde dağıtım şirketlerinin olumsuz bir algısı var. Bu algıyı tersine çevirelim. Sorunların asgariye indiğini görmek istiyorum."

'ÇAĞRI MERKEZİ MÜDAHALEYİ HIZLI YAPMALI'

Bakan Albayrak, müşterilerin şikayet, talep ve sorunlarını iletecekleri çağrı merkezlerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek "Uygun altyapıda çağrı merkezleri kurulmalı. Merkezlerde yeterli personel bulundurulmalı. Müşterilerin şikayetlerini alalım ve bunlara hızla müdahale edelim" dedi.

YATIRIMLARA YAKINDAN SIKI DENETİM

Dağıtım sektörünün yapacağı yatırımlara değinen Albayrak, şöyle konuştu: "Bu yatırımları çok yakından, sıkı ve etkili biçimde denetleyeceğiz. (EPDK onayıyla dağıtım şirketleri 2016- 2020 döneminde 18 milyar TL yatırım yapacak) Yatırımların, acil konulara öncelik verilerek gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Sokak aydınlatmasıyla ilgili de sorunlar var. Havai hatlar yeraltına indirilecek."

ÖNE ÇIKAN ŞİKAYETLER NELER?

Abonelerin şikayetleri şu başlıklarda toplanıyor:

-Arızalara geç müdahale edilmesi,

-Kabarık faturalar,

-Sıkça gündeme gelen elektrik kesintileri,

-Dağıtım şirketine erişmede ve muhatap bulmakta yaşanan zorluk,

-Bağlantı ya da açma işlemlerinin gecikmesi.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR