BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
GÜNCEL

Trump o ülkeye artık ödeme yapılmayacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda Pakistan'ı hedef aldı. Pakistan'a artık ödeme yapmayacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan'a artık ödeme yapmayacaklarını belirtti. ABD Başkanı Donald Trump, 'Pakistan'a artık milyarlarca dolar ödeme yapmayacağız çünkü paramızı alıp bizim için hiçbir şey yapmıyorlar. Pakistan'a milyarlarca dolar ödeme yaptık, bize (bin Ladin'in) orada yaşadığını bile söylemediler' dedi.

Trump, "Elbette ki Usame bin Ladin'i çok daha önce yakalamamız  gerekirdi. Dünya Ticaret Merkezi saldırısı öncesinde bu konudan kitabımda  bahsettim. (Bill) Clinton şansını kaçırdı. Pakistan'a milyarlarca dolar ödeme  yaptık, bize (bin Ladin'in) orada yaşadığını bile söylemediler. Ahmaklar."  ifadesini kullandı.

ABD Başkanı ayrıca bundan sonra ülkesinin "karşılık almadan  vermeyeceğini" de kaydetti.

Trump yönetimi daha önce de Pakistan'a yapılacak maddi yardımı  kesmişti. Ocak ayında ABD'den yapılan açıklamada, Pakistan'ın bazı terör  örgütleri için güvenli bölge olduğu ve bu örgütlerin Afganistan'da saldırılarda  bulunduğu iddia edilmişti.

 
Bu dönemde de Pakistan'a yapılacak 255 milyon dolarlık askeri yardımın  ödemesi durdurulmuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR