BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
İŞÇİ

TRT'de çalışan 4/B'liye kadro geliyor!

Faruk Çelik TRT'de çalışan 4/B'li sözleşmelilere güzel haberi verdi. Çelik TRT, Gençlik ve Spor Müdürlüğü gibi kurumlarda çalışanların kadroya geçebileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlık ve Hükümet olarak, TRT, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile bazı kurumlarda çalışan kurumsal sözleşmelilere, talepler çerçevesinde kadroya geçme imkanının tanınmasının doğru olacağını düşündüklerini belirterek, konunun Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacağını bildirdi.



Çelik, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve sendika yöneticilerini kabulünün ardından düzenlenen basın toplantısında, kurumsal sözleşmeli çalışanların durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu kurumları ve yerel yönetimlerde çalışan 96 bin sözleşmelinin kadroya geçirileceğini açıklamasının ardından kurumsal sözleşmelilerin durumuyla ilgili kendilerine yoğun talep geldiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:



"Bugün, Plan Bütçe Komisyonu'nda tabii ki komisyon üyelerinin ve yüce Meclis'in takdiri son derece önemli ama biz Bakanlık ve hükümet olarak bu kurumsal sözleşmelilerin yani TRT'de, Gençlik Spor Müdürlüğünde ve bazı kurumlarda çalışan sözleşmelilerin isteğe bağlı olarak iki aylık bir süre içerisinde kadroya geçme talepleri olursa bu imkanın da onlara sağlanmasıyla ilgili, iki gündür, dün akşam da yaptığımız görüşmelerde ve konfederasyonun tüm yetkililerinin bu konuyu iletmesi, Bakanlığımıza da gerek bugün gerekse dünden itibaren gelen bu talepler çerçevesinde kurumsal sözleşmelilere de böyle bir imkanın tanınmasının doğru olacağını düşünüyoruz. Bu önergeleri komisyonda ele alacağız. Umarım ki büyük bir destekle gerçekleşmiş olur."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR