BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Trafik sigortasında müjdeli haber fiyatlar ucuzluyor

Trafik sigortası fiyatlarında yaşanan tartışmalar devam ederken Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger'den müjdeli haber geldi.

Kamuoyunun gündeminden düşmeyen trafik sigortası tartışmalarına son noktayı Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger koydu. Ülger yaptığı açıklamada trafik sigortasında primlerin düşeceğini ve vatandaşın cebinin rahatlayacağını söyledi.

Araç sahiplerinin trafik sigortasında fahiş fiyat sıkıntısı bitiyor. 20 milyon taşıt sahibinin beklediği haber geldi. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Ramazan Ülger, trafik sigortası primlerinde yılın ikinci yarısı itibarıyla düşüş başlayacağını açıkladı.

BİR YIL ÖNCESİNE KADAR DÜŞÜK SİGORTA

Ülger, yeni çıkarılan kanunla 29 Nisan sonrası poliçe yaptıran vatandaşların, trafik sigortası primini bir yıl önceye göre daha düşük ödeyeceğini dile getirdi. Zorunlu trafik sigortasında yüksek fiyatı bitirecek adımlar, Nisan sonunda çıkan yasayla atılmıştı. Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak da geçtiğimiz günlerde, sigorta şirketlerine ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Hükümetin yaptığı düzenlemeden sonra sigorta şirketlerinin uygulamalarını görmemiz lazım. Kendilerine verilen bu imkan kapsamında fiyat indirimine gidecek mi diye bakacağız" şeklinde açıklama yapmıştı.

Yasaya göre; zorunlu trafik sigortasında, hak sahibinin kendi kusuruna denk gelen tazminat talepleri kapsam dışı kalacak. Zorunlu trafik sigortası uyuşmazlıklarının daha hızlı çözülmesi için de düzenleme yapıldı. Bu doğrultuda, zarar gören, zorunlu mali sorumluluk sigortası için dava yoluna gitmeden önce ilgili sigorta kuruluşuna yazılı başvuruda bulunacak.

8 İŞ GÜNÜ İÇİNDE ÖDEME YAPILACAK

Sigorta kuruluşunun başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması halinde zarar gören dava açabilecek veya tahkime başvurabilecek. Sigortacılar 8 iş günü içinde parayı ödeyecek.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR