BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
MEMUR

Torba Yasa'dan memurlara neler çıktı?

TBMM Genel Kurulu, bu hafta, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri 37 gün devam eden 'torba tasarıyı' yasalaştırmak için çalışacak. Peki Torba Yasa'dan memurlara neler çıktı? İşte memurlara yönelik yeni düzenlemeler...

Torba Yasa'dan memurlara neler çıktı?

Buna göre; 'Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin ekli 1 ve 2 sayılı cetvellerde gösterilen unvanları taşıyan görevliler ile farklı atama usullerine tabi olsalar dahi daire başkanı ve üstü görevlere, sivil memurlar hariç kolluk teşkilatlarının kadrolarına açıktan, naklen veya vekaleten yapılan atama ve bu görevlerden alınma, bu görevlerle ilgili yer değiştirme, göreve unvan değişikliği işlemleri hakkında verilen mahkeme kararlarının gereği, ilgilinin kazanılmış hak aylık derecesine uygun başka bir kadroya atanması suretiyle iki yıl içinde yerine getirilecek.' Bu düzenlemenin sakıncalarını daha önceki yazımızda açıklamıştık.

Torba Yasa'dan memurlara neler çıktı?

5- Aile sağlığı merkezlerinde, çalışma saatleri dışında aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları ile Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların personeline nöbet görevi verilebilecek. 657 sayılı Kanunun ek 33 üncü maddesinde yapılan değişiklikle aile sağlığı ve toplum merkezlerinde çalışan personele 60 saate kadar nöbet ücreti verilebilecek.

Torba Yasa'dan memurlara neler çıktı?

Ayrıca, Maliye Bakanlığına 4 genel müdür yardımcısı ve 12 daire başkanı kadrosu ihdas edildi.