BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
GÜNCEL

TOKİ'den emeklilere konut müjdesi

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Adana'da emekliler için yapacağı 300 konut için 8 bin 133 kişi müracaat etti. Emekliler için kura düzenlemesi yapılacak.

TOKİ, Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Buruk Mahallesi'ne 825 toplu konut yapacak. Yapılacak konutlar için emekliler kura çekecek.

532'si 2+1, 293'ü 3+1 şeklinde inşa edilecek konutlar için '7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Mimari Fikir Yarışması'nda birinci olan projeyi uygulayacak olan TOKİ, konutların 300'ünü de emeklilere ayırarak talep toplamaya başladı. TOKİ'den daha önce konut almamış, kendinin, eşinin ve çocuklarının üzerine tapuda kayıtlı evi olmayan, hane halkı geliri en fazla 3 bin 200 TL olan emeklilerin başvurabileceği 300 konutun tam 27 katı fazlası bir taleple karşılaşan TOKİ, şanslı emeklileri belirlemek için kura çekecek.

KURA ÇEKİLİŞİ YARIN SAAT 10:00'DA YAPILACAK

Kura çekilişi ise yarın saat 10.00'da Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda noter huzurunda yapılacak. Ancak kuraya katılacak kişi sayısı, salon kapasitesinin 3 katından fazla.

SEMT KÜLTÜRÜNÜ BARINDIRACAK

Öte yandan 300'ünün emeklilere ayrıldığı 825 konutlu projede, sosyal ve kültürel özellikler, iklim, yerel kent dokusu ve mimarinin referans alınıp tasarıma yansıtılması amaçlandı ve bu nedenle, Adana kent dokusunda mekan analizleri yapıldı ve tasarım kurgusunda sokak sistemi oluşturularak; 3, 4 ve 5 katlı yapılara yer verildi. Yapı girişleri sokaklar, arka mekanlar ise avlu bahçeler şeklinde kurgulandı.

Adana şehir merkezinin 18 kilometre kuzeydoğusunda, Sarıçam İlçe'si sınırları içerisine yapılacak konutlar projelendirilirken, Çukurova'nın sıcak iklimi de dikkate alındı. Güneşten ve sıcaktan korunmak önemli bir sorun olduğu için ağaçlandırmayla balkon ve teraslar iklimsel gerçek doğrultusunda projelendirildi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR