BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
GÜNCEL

TEOG'da hatalı soru iddiası

TEOG sınavında öğrencileri zorlayan Atatürk sorusunun hatalı olduğu iddia edildi.

TEOG sınavında öğrencileri en çok Atatürk'ün çocukluk dönemini geçirdiği Selanik'in yapısıyla ilgili soru zorladı. Bazı öğrenci ve veliler sorunun cevabının yanlış olduğu savunudu.

TEOG sınavları tamamlandı. Sınavda öğrencileri en çok Atatürk'ün çocuklukdönemini geçirdiği Selanik'in yapısıyla ilgili soru zorladı. Bazı öğrenci ve veliler sorunun cevabının yanlış olduğu savunudu. Uzmanlar da sorunun sınavın en zor sorusu olduğu görüşünde birleşti. Ancak sorunun doğruluğu konusunda bir fikir birliği oluşmadı. Bazı uzmanlar öğrencilerin yanılgıya düştüğünü sorunun yanıtın doğru olduğunu vurgularken, bazıları da sorunun hatalı olduğu görüşünü savundu.

TEOG GERİDE KALDI

Milli eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Toplam 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katılımının öngörüldüğü ortak sınavlar, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 21 okulda gerçekleştirildi.Öğrenciler bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi. İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 370 öğrenci ve İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtladı.

 10 BİN 884 ÖĞRENCİ TEK KİŞİLİK SINIFTA SINAVA GİRDİ

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri modüle işlenen 3 öğrencinin hastanede, 179 öğrencinin evde, 10 bin 884 öğrencinin de tek kişilik sınıfta sınava alınması planlandı. TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 14-15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

ÖĞRENCİLERİN KADERİNİ ATATÜRK SORUSU BELİRLEYECEK

27 ve 28 Nisan 2016 tarihinde yapılan ikinci TEOG sınavları tamamlandı. Oğuzkaan Koleji yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, "Her iki günde yapılan 6 sınav genel olarak değerlendirdiğimizde, " Matematik soruları nispeten zor, Türkçe soruları 1.TEOG'a göre daha açık ve net, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları seçici ve müfredata uygun , Fen Bilimleri soruları yorumlama, deney yorumu ve çıkarım yapma bilgisi gerektiren, TC Inkılap Tarihi yorum ve paragraf soruları ağırlıklı, İngilizce soruları ise müfredata uygun sözcük bilgisi ağırlıklı sorular olduğunu" söyleyebiliriz. İşte ders ders değerlendirme:

SINAVIN EN ZOR SORUSU

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularında daha çok bilgiyi ölçmekten ziyade yorum sorularına yer verilmiştir.Genel olarak soruların zorluk derecesi ilk deneme ile paralel bir şekilde olduğu görülmüştür.Soruların daha çok 2. Dönem konularından hazırlanmış.Genel olarak orta zorlukta ve öğrenciler tarafından gayet anlaşılır bir şekilde sorulmuş. Çelişkili soruya rastlanmadı. Bu sınavın en zor sorusunun A kitapçığı 1. Soru olduğu ve çok sayıda öğrencinin bu soruda yanılgıya düştüğü anlaşılmıştır.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR