BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

TEOG tercihleriyle ilgili MEB'den flaş açıklama

Özel okullara kayıtların 14 Temmuz’da tamamlanmasının ardından Anadolu ve fen liselerinin de aralarında olduğu devlet liseleri için tercih dönemi başlayacak

TEOG tercihleriyle ilgili MEB'den flaş açıklama

Habertürk'te yer alan habere göre, Millli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 milyon 200 bin öğrencinin 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapacağı liseye yerleştirme tercih işlemlerinin sorunsuz atlatılabilmesi için 44 soru ve yanıttan oluşan bir kılavuz hazırladı. Öğrencilerin en çok merak ettiği bazı sorular ve yanıtları şöyle:

TEOG tercihleriyle ilgili MEB'den flaş açıklama

YETENEK SINAVI KAYITLARI: Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar veya spor liselerine 22 Temmuz’a kadar kayıt yaptırabilecek. Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, TEOG puanıyla başka bir okula tercih de yapabilir. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacak.

TEOG tercihleriyle ilgili MEB'den flaş açıklama

EVDEN TERCİH: Yerleştirme işlemleri için evden, “http://eokul.meb. gov.tr” adresinden tercih yapılabilecek. Açılan tercih işlemleri ekranındaki “Tercih Yapmak İstiyorum” butonu seçilecek. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlü- ğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacak. Okul müdürlüğüne onaylatılmazsa tercih yapılmamış sayılacak.

TEOG tercihleriyle ilgili MEB'den flaş açıklama

YURT DIŞINDAN TERCİH: Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e-okul sistemine kayıtlı olanlar, http://e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih yaparak ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacak. Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu’nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 25 Temmuz mesai bitimine kadar Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne gönderecek.