BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
GÜNCEL

TEOG tercihleri bugün başladı bunlara dikkat!

TEOG 2016 sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı başladı. Özel okul ve devlet okulunun ayrı zamanlarda tercih yaptığı yeni sistemde nelere dikkat edilmeli? Özel okul tercihleri 14 Temmuz tarihinde sona ermişti.

Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerimizin 2015-2016 eğitim öğretim yılı II. Kanaat Dönemi TEOG Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren okul tercih işlemleri başlayacak ve 25 Temmuz 2016 günü saat 17.00' ye kadar devam edecek.

Öğrenciler 25 okul tercih yapabileceklerdir. Tercih sürecinde öğrencilerimiz velileri ile birlikte okullarımızda rehber öğretmenlerimizden ve okul yöneticilerimizden de destek alarak tercihlerini e-okul üzerinden (http://e-okul.meb.gov.tr) yapacaklar.

Tercihler süresi içinde okul müdürlüklerine gidilerek elektronik ortamda onaylattırılacak, 2 nüsha çıktı alınıp veli ve okul yöneticisi tarafından imzalandıktan sonra 1 nüshası okulda 1 nüshası da velide kalacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacağından yapılması düşünülen değişikliklerin onaylama işleminden önce yapılması gerekiyor.

YÜZDELİK DİLİMLERE DİKKAT!

Okullarımızın geçmiş yıllardaki taban puanları ve yüzdelik dilimleri e-okul sisteminde yayınlandı. Tercih işlemlerinde özellikle okulların geçen yıl yerleştirme yüzdelik dilimlerini göz önünde bulundurulması gerekiyor. (Örnek: A okulu geçen yıl %3'lük dilimde öğrenci aldı ise bu dilime giren ve yakın olan öğrencinin bu okulu tercihi mantıklı olacaktır.)

Öğrencilerimize tercih süresince yardımcı olmak, hem tercih sürecini kontrol ederek geçerli, doğru tercih yapmalarını, hem de öğrencilerimizin ilgi ve becerilerine göre hayatta başarılı ve mutlu olabilecekleri okul türlerini, alan-dalları tanımalarını sağlamak, sürecin her kademesinde öğrenci ve velilerimize yardımcı olmak ve danışmanlık yapmak üzere her ide 31 rehber öğretmenler görevlendirilecek. Öğretmenlerimiz Rehberlik ve Araştırma Merkezimiz koordinatörlüğünde belirlenen ortaokullarda görev yapacaklardır.

8 AĞUSTOS TARİHİNDE BOŞ KALAN KONTENJANLAR AÇIKLANACAK

Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos 2016 tarihinde yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır. Buna göre 9 Ağustos 2016 tarihinden itibaren yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek olup, 9 Eylül 2016 tarihi itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

TEOG YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR