BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
GÜNCEL

TEOG sonuçları 2015 açıklandı mı MEB sorgulama

2015 TEOG 1. dönem sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu için gözle MEB e-okul.meb.gov.tr ve meb.gov.tr'de... TEOG 2015 sonuçlarının 2016 OCak ayında açıklanacağı duyurulmuştu, bu sebeple sonuçların her an açıklanması bekleniyor.

2015 TEOG sonuçları 1.dönem puanları için hem velilerin hem de öğrencilerin gözü kulağı MEB'in yapacağı açıklamada. TEOG sonuçları 2015 ne zaman açıklanacak sorunun yanıtı için MEB, 2015 Kasım'ında, Ocak 2016'da açıklanacağını duyrmuştu. bu sebeple TEOG 2015 sonuçlarının her an açıklanması bekleniyor... 

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu sorunun kesin yanıtı henüz MEB'den gelmedi. Ancak geçen yıl MEB TEOG sonuçlarını 14 Ocak'ta açıklamıştı. MEB'in 2015 TEOG sonuçlarını Ocak'ın ikinci haftasına kadar meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr'den açıklaması bekleniyor.

TEOG SONUÇLARI 2015 SORGULAMA EKRANI


TEOG sonuçları 2015 MEB'in resmi internet sitesi meb.gov.tr ve e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi e-okul.meb.gov.tr'den açıklanıyor. TEOG sonuçlarını e-okul.meb.gov.tr'den öğrenmek isteyen veliler yukarıdaki ekrana ÖĞRENCİ TC KİMLİK NUMARASI ve ÖĞRENCİ OKUL NUMARASI'nı girerek ve resimdeki rakamları ilgili kutucuğa yazarak ulaşabilecekler.

E KILAVUZ YAYINLANDI

Temel Eğitim'den Orta Öğretim'e Geçiş (TEOG) Ortak Sınavlar e-kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı.

2015-2016 TEOG kılavuzuna göre, birinci dönem ortak sınavlar 25 ve 26 Kasım'da uygulandı, TEOG mazeret sınavları ise 12 ve 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Sonuçlar Ocak ayı içerisinde erişime açılacak. İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'te uygulanacak. Peki TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sonuçlarıyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı ancak sonuçların 12-13 Aralık'ta gerçekleştirilen mazeret sınavlarının ardından 15 gün içerisinde erişime açılması bekleniyor.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerinin gireceği ortak sınavlara ilişkin e-kılavuza, bakanlığın "" ve "http://oges.meb.gov.tr" erişilebilecek. Ayrıca 25-26 Kasım TEOG cevap anahtarı sınavların tamamlanmasından hemen sonra, 26 Kasım'da erişime açıldı. 

TEOG PUAN HESAPLAMA

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için 4; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’ı toplanacak, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

İPTAL HALİNDE SORU TÜM ÖĞRENCİLER İÇİN DOĞRU KABUL EDİLECEK

Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler

için doğru kabul edilerek değerlendirilecek. Geçerli mazereti olmadan ortak sınav veya sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınav puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sisteminde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilecek ve ortalamaya dahil edilecek. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, en geç sınavın tamamlandığı tarihten itibaren 5 iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirecek. Sınavlarda öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecek olup, ihtiyaç duyulması halinde Bakanlıkça gerekli tedbirler alınacak.

Parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencileri ayrıca Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına girmeyecek. girmeyecek, PYBS kılavuzuna göre başvuru yapmak şartıyla, PYBS yerleştirme puanı AOSP olarak değerlendirilecek.

ORTAK SINAVLARA GİRMEK İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır. e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.

8’inci sınıf öğrencileri 2016 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.

Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.

Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.

YURTDIŞINDAKİ ÖĞRENCİLERDEN İSTENEN BELGELER

Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir.

Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için 06 Kasım 2015, ikinci dönem sınavları için 11 Mart 2016 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.

Yurt Dışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden İstenecek Belgeler

Bir adet vesikalık fotoğraf,

Geçerli kimlik belgesi fotokopisi,

Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesi,

EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”.

Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattırdıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak odsgm_odydb@meb.gov.tr internet adresine göndereceklerdir. Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir. Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR