BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,58
ALTIN 2.492,38
MEMUR

TEOG sınavı sabotaj mı edildi?

Toplam 9 sorunun hatalı olması nedeniyle iptal edildiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birinci dönem sınavının bilinçli olarak sabote edilmeye çalışıldığı iddia edildi.

MEMURLAR- Bölge İdare Mahkemesi'nin dört, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ise beş olmak üzere toplam 9 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle iptal edildiği TEOG birinci dönem sınavının bilinçli olarak sabote edilmeye çalışıldığı iddia edildi. Dört farklı uzman ekibin hazırladığı bir sınavda MEB tarihinde ilk kez 9 soruda birden hata yapıldı. Komik hatalar ise sabote ihtimalini güçlendirdi.

Türkiye gazetesinin haberine göre; içinde profesörlerin bile yer aldığı soru hazırlama ekibinin işte yaptığı birbirinden ilginç hatalar; Bir soruda öğrencilere 16. haftanın konuları daha okullarda anlatılmadan 4. haftada yapılan sınavlarda soruldu. Diğer bir soruda müfredat içerisinde olmayan ve farklı yayın evlerinin kitaplarında müfredat dışı bulunan kelimeler seçilerek öğrencileri yöneltildi. Bir soruda ise üçgenin bir köşesi uzun çizildi.

Sabotaj ihtimali üzerinde duran bakanlık, hataya sebep olanları görevden aldı. Bunun üzerine ikinci sınavda tek bir soruda yanlış çıkmadı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR