BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
GÜNCEL

TEOG lise boş kontenjan 2016 MEB açıkladı

TEOG 2016 lise boş kontenjan sayısı nasıl öğrenilir, adaylar nakil işlemleri yaparken boş kontenjana nasıl bakacak sorusu yanıt buldu. MEB tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre lise boş kontenjan sayısı açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı orta öğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjanları açıklandı. Yeni kontenjanlara nakil başvuruları da 22 Ağustos tarihinden itibaren başladı. Adaylar boş kontenjanları nasıl öğrenecek, nasıl tercih yapacaklar? Detaylar memurhaber.com'da.

Yerleştiği lisesinden memnun olmayan ya da açık liseye yerleştirilen öğrenciler için düzenlenen TEOG yerleştirmelerinde nakil uygulamasının ilkinin sonuçları bugün açıklanıyor. Aynı zamanda nakil uygulamasında ikinci dönem başvuruları da alınmaya başlanacak. İkinci nakil uygulamasına başvuruda son gün 26 Ağustos. Sonuçlar ise 29 Ağustos’ta açıklanacak. Son nakil uygulaması ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında olacak.

BOŞ KONTENJAN HANGİ OKULLARDA

Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var. Örneğin İstanbul Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 612 kontenjanının 273’ü, Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 578 kontenjanının 211’i boş. Aynı şekilde İstanbul’da Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi’nin 510 kontenjanının sadece 64’ü dolarken, 446’sı boş. Buna karşın Atatürk Fen Lisesi’nde 120 kontenjanda tek boş yer var. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu gibi liselerde ise boş kontenjan yok.

TEOG lise boş kontenjanları yukarıdaki resmin üzerine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ

E Okul öğrenci giriş nasıl yapılır? öğrencilerin ve velilerinin en fazla merak edilen sorular arasında yer alıyor. E Okul uygulamasına haberin içerisinde bulunan linki tıklayarak ya da e okul resmi internet sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekran üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile veli bilgilendirme sistemine  giriş yaparak öğrenebilirsiniz. e okul veli bilgilendirme sistemi ve öğrenci girişi teog lise tercih işlemleri nasıl yapılacak? sorusun cevabını haberin ayrıntılarında bulabilirsiniz. 

TEOG LİSE YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Lise nakil başvuruları 15-19 Ağustos tarihleri arasında, ikincisi ise 22-26 Ağustos, üçüncüsü ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacağı MEB tarafından açıklandı. Bu tarihlerde başvuru yapacak adaylar başvuru tarihlerinin son gününde nakil sonuçlarını öğrenecekler.

15 Ağustos: Boş kontenjanların ilanı

15-19 Ağustos: 1. Nakil Dönemi

19 Ağustos: 1. Nakil Sonuçları

22-26 Ağustos: 2. Nakil Dönemi

29 Ağustos: 2. Nakil sonuçları

29 Ağustos-2 Eylül: 3. Nakil Dönemi

2 Eylül: 3. Nakil sonuçları

5-8 Eylül: Sadece açık liseye yerleştirilen öğrenciler için il ve ilçelerde kurulan nakil komisyonlarınca başvuruların alınması

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR