BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
GÜNCEL

TEOG birincisinin başarı sırrı

Elife Nur Karşın, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında bütün soruları doğru yanıtladı.

KASTAMONU'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan Elife Nur Karşın, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında 120 soruyu da doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Taşköprü Şehit İlker Narin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Karşın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEOG sınavlarına normal şekilde hazırlandığını, ayrıca dersi çok iyi dinlediğini ve her gün ders tekrarı yaptığını söyledi.

TEOG BİRİNCİSİNİN BAŞARI SIRRI NE?

İlkokul yıllarından başlayarak hemen her gün kitap okuduğunu kaydeden Karşın, "Derste anlamadığım yerleri sürekli öğretmenlerime sordum. Takıldığım konularda teneffüslerde sürekli öğretmenlerime danıştım. Bol miktarda test çözdüm ve ödevlerimi zamanında yaptım. Boş zamanlarımda resim yaparak stres attım. Ayrıca satranç oynayarak ve kitap okuyarak boş zamanlarımı değerlendirdim." dedi.

Kastamonu Fen Lisesini tercih etmeyi düşündüğünü bildiren Karşın, ileride diş hekimi olmak istediğini belirtti. Elife'nin babası, Çaykirpi Köyü Camisi imam hatibi Selahattin Karşın da kızının ilkokuldan bu yana kitap okuduğunu belirterek "Kızım sadece ders çalışmaz, evde annesine, tarlada da bana yardım eder." ifadesini kullandı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR