BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
GÜNCEL

TEOG 2016 soruları zor muydu adaylar ne diyor

TEOG sınavı birinci oturum sona erdi. TEOG 1. gün sınavlarından çıkan öğrenciler TEOG soruları nasıldı? TEOG soruları zor mu kolay mı?

TEOG  sınavından sonra öğrenciler ve veliler sınavın zorluk derecesini merak ediyor. Kimilerine göre matematik soruları zorken bazı öğrenciler de türkçe sınavında zorluk çektiklerini söylüyorlar.

TEOG soruları nasıldı? TEOG 1. gün sınav soruları zor mu kolay mıydı? TEOG sınav sorularını öğrenciler tartışıyor. TEOG Türkçe soruları , Matematik soruları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları nasıldı işte 2016 TEOG 1. gün sınav yorumları...

TEOG 2. dönem 1. gün sınav soru ve cevaplarını öğrenciler memurhaber.com'da tartışıyor, TEOG yorumları sayfasında görüşlerini yazıyor. 

Sence,

-TEOG Türkçe soruları nasıldı?

-TEOG Matematik soruları nasıldı?

-TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları nasıldı? 

TEOG yorumlarını haber yorumları bölümüne yaz hem diğer yorumları gör hem de TEOG'a giren diğer öğrencilerle TEOG soruları hakkında fikir alışverişinde bulun.

Sosyal medya üzerinden sınavdan sonra tweet atmaya başlayan öğrenciler en fazla matematik sorularına isyan etti. İşte o tweetlerden bazıları...

Türkçe dersinde yer alan özveri ve farkındalık sorusu ise kafaları karıştıran diğer yanıtlar arasındaydı.

 

ÖĞRENCİLER TEOG SORULARINA NE DİYOR?

Efe Emir Üşenmez: Sınavım iyi geçti ama çok saçma sorular sormuşlardı. Yakın anlamlı sorular vardı. Hep cümlede anlamla ilgili sorulmuş. Bir tane cümlenin ögelerinden soru vardı. Birinci TEOG daha iyiydi. Onda bir tane Ömer dayı sorusu vardı. Bence bu sınavda bir soru yanlış bile olabilir. Sınava hazırlanırken günde 40 soru çözdüm. Özel ders aldım. Birkaç tane balon patlattım. Öğretmenimize teşekkür ederiz bu etkinliği yaptığı için. Hoşumuza gitti. Ama buradaki insanlar uyanmış olabilir, bayağı bir ses çıktı. 

TEOG MATEMATİK ÖĞRENCİLERİ ZORLADI

Günün ikinci testi matematiğe giren öğrenciler, 40 dakika soruların başında ter döktü. Matematik testi öğrencileri zorladı. Birkaç öğrenci sınavdan ağlayarak çıktı.Öğrencilerin matematik testi ile ilgili görüşleri şöyle;

Şeyma Suna Erdoğan: Türkçe beklediğimden daha kolaydı. Çok rahattı. Hiç endişem olmadı, özgüvenim geldi. Ama matematik gerçekten çok zordu. Birkaç soru hariç çoğu zor soruydu. Ağlayanlar oldu. Matematik biraz sıkıntı. Birinci dönemki matematik testi daha kolaydı. Ben sınavdan bir hafta önce okula gelmedim. Bol bol test çözdüm, tekrar yaptım, öyle hazırlandım. Test çözmenin çok yararı oldu, geliştirdi beni.

Yankı Yiğit Uçar: Sınav iyiydi ama bayağı zor sorular vardı. Türkçe daha kolaydı. Sorular bizim seviyemizin iki kat üstü gibiydi. Soru olarak bayağı bir konu dağılımı vardı. Eşitsizliklerle ilgili soru bayağı kafa karıştırdı. Bu sınava günden 200, 300 soru çözerek hazırlandım. Son gün konu tekrarı yaptım matematikle ilgili. 

Irmak Tali: Türkçe iyiydi ama matematik zordu. Olasılık ile ilgili, koni ve üçgenlerle ilgili soru çıktı. Biraz zorladı. Geçen seneki mazeret sorularına baktık. Onlara benzer sorular çıkacak diye duymuştuk ama alakasız sorular çıktı. Kolaylar bulunuyordu fakat aşırı zor sorular da vardı.

Zeynep Mercan: Matematik biraz zordu. Sınava hazırlanırken kendime ayıracak vaktim kalmıyordu. Her dakika test çözüyordum. Çözdüğüm testlerden bile daha zordu. Hiç böyle sorularla karşılaşmadım. Notlarım bu sefer düşecek gibi. Okul sınavlarıyla alakası yoktu soruların. Geçen seneki testlerle de alakası yoktu. 

Melis İçtener: Türkçe kolaydı ama matematik zordu. Üçgen çevresi, dikmeler ile ilgili sorular zorladı. Gidip de saçma saçma sorular sormuşlar. Güzel güzel sorular vardı kaynaklarda. Birinci TEOG'a göre zordu. İlki daha kolaydı. Kendi kendime çalışarak, test çözerek hazırlandım sınava. Ablamlar da anlattı. 

"ÇALIŞANA KOLAY ÇALIŞMAYANA ZOR BİR SINAVDI"

Sınav sonrasında sınavı değerlendiren Furkan isimli bir öğrenci, "Sınav iyi geçti. Fazla zor değildi. Bazı sorular yoruma dayalıydı. Çalışana kolay çalışmayana zor bir sınavdı. Zorlayıcı seçici sorular vardı. En çok Türkçe sınavından biraz zorlandım. Yazım soruları biraz zorladı. Hedefim Kadıköy Lisesi" dedi.

Sınav çıkışında genel olarak birçok öğrenci Matematik sınavında zorlandığını belirtirken okul kapısı önünde bekleyen aileleri ile uzun uzun sınav hakkında konuştular.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarına giren öğrenciler yarınsa Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavına girecek.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR