BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
MEMUR

Temmuz ayı emekli maaşları ne kadar olacak?

Memurlar emekli maaşlarını Temmuz’da da yüzde 5 artışla alacak. 6 aylık enflasyonun yüzde 6’nın üzerinde çıkması durumunda da maaşlarda fark görülecek. İşte memur maaşlarına Temmuz ayı zam farkı hesaplama...

Memurlar Ocak’ta yüzde 6 zam almalarının ardından Temmuz’da da yüzde 5 artış alacak. Aynı zamanda 6 aylık enflasyon yüzde 6’nın üzerinde çıkarsa fark da var. İşte kuruşu kuruşuna emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam hesabı...

Hem SSK hem Bağ-Kur hem de memur emeklilerinin maaşının değişeceği Temmuz ayında, memur emeklilerinin zam oranı, SSK ve Bağ-Kur'lulardan daha farklı olacak.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?
SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alırken, memur emeklilerine ise memur artışı uygulanacak.

ENFLASYON FARKI İHTİMALİ DE VAR
Yapılan toplu sözleşme gereğince memurlar ve memur emeklileri Ocak ile birlikte Temmuz'da da zam alıyor. Buna göre Ocak ayında yüzde 6 zam ve yüzde 0.90 enflasyon farkı alan memurlar ve memur emeklileri Temmuz'da da yüzde 5 artış alacak. Maaşlarına yansıyacak bu artış dışında enflasyon farkı ihtimali de var.


4 TEMMUZ'DA MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ YAŞADI!
Buna göre 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte son 6 aylık enflasyon yüzde 6 ve yukarısında çıkarsa memurlara ve memur emeklilerine aradaki fark da ödenecek. Memur-Sen'in verilerine göre; en düşük memur maaşı (bekar) Aralık 2015 itibariyle bin 906 lira idi. Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur maaşı 2 bin 38 lira 54 kuruşa çıktı. Temmuz'daki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammıyla da bu maaş yaklaşık 102 lira artışla 2 bin 140 lira 46 kuruşa ulaşacak.


EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİ AYLIĞI BİN 701 LİRA OLACAK
Takvim'in haberine göre; Temmuz'da yüzde 5'lik toplu sözleşme artışıyla en düşük memur emeklisi aylığı ise bin 701 liraya ulaşacak. Aralık ayına göre, en düşük maaştaki artış 186 lirayı bulacak. Memur-Sen'in verilerine göre; en düşük memur emeklisi aylığı geçtiğimiz yıl Temmuz'da bin 415 lira idi. Eylül'deki ekstra zam ile bu aylık bin 515 liraya çıktı. Bu yıl Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur emeklisi aylığı 105 lira artışla bin 620 liraya yükseldi. Temmuz'da en düşük maaş 81 lira yükselerek bin 701 liraya çıkacak.

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR