BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
GÜNCEL

TC Kimlik no ile SGK SSK sorgulaması

TC kimlik no ile SSK-SGK sorgulama nasıl yapılır, SGK başlangıç, borç, gün sorgulama işlemlerinin ayrıntılar memurhaber.com'da.

TC kimlik no ile SSK-SGK sorgulama nasıl yapılır, SGK borç ve gün sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgi memurhaber.com'da.

SGK hizmet dökümü alma hakkında detaylı bilgileri sadece resmi sitelerden yapmanız gerekir. Peki TC Kimlik no ile SGK SSK sorgulama nasıl yapılır?

SGK SSK sorgulaması yapmak için işlemlerinizde TC Kimlik numaranızı kullanmak yeterli olacaktır. İnternetten vatandaşların her türlü sorgulama işlemi yapabilmesi e-devlet'ten giriş yapmaları gerekir. Peki TC Kimlik no ile SGK-SSK sorgulaması nasıl yapılır? İşte SSK-SGK TC kimlik no ile sorgulama hakkında tüm detaylar...

SGK HİZMET DÖKÜMÜ BİLGİLERİ

Tüm dünyada artık internet kullanımı çok yaygın olduğu için SGK hizmet dökümü bilgilerine ulaşmak da hem cep telefonlarından hem de mobil uygulamalardan öğrenmek kolaylaştı. SSK kurumuna bağlı olanlar için de yapılan yeni yasal düzenlemelerden sonra SSK hizmet dökümü işlemi sık sık yapılıyor.

Sosyal Güvence sağlamak amacıyla oluşturulan bu kurumlardan faydalanmak için belirli bir süre sigorta veya prim ödemesi yapılıyor. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmış oluyor. Ayrıca emeklilik yaşı geldiği zamanbağlı oldukları kurumdan emekli olabiliyorlar.

TC KİMLİK NO İLE SGK SSK SORGULAMA

Kurumlardan emekli olmak için sadece prim ödemeleri değil emeklilik yaşı ve prim günü de önem taşıyor. Bu bilgiler ise en çok işe giriş işlemlerine ulaşmak için kullanılıyor. Peki TC Kimlik no ile SGK SSK sorgulama nasıl yapılır?

Çünkü her kurum ya da kuruluşun işe alacakları kişinin bu bilgilerine ihtiyaç duyuyor. SGK borç sorgulama da prim ödemelerinde oldukça önemli, eğer borcunuz varsa bu durum emekliliğinize de yansıyor. Sorgulama yaparak sigorta bilgilerinizi, işe giriş tarihinizi, prim ödediğiniz günleri ve diğer kimlik bilgilerini sisteme girdikten sonra bunların dökümünü de yapabilirsiniz. Önceden olduğu gibi devlet işleri için uzun kuyruklara girmeye ve vakit kaybetmeye gerek yok tüm işlemleri halletmek için e-devlet şifresi yetiyor. İlk kez duyan vatandaşlar da şifre alma metotları öğrenmek istiyor.

Her zaman daha iyi bir hizmet verilmesi açısından geliştirilen SGK sayfası hem güvenlik hem de zaman kaybı yaratmaması açısından tercih ediliyor. Kimlik numaranız olmadan uygulamaya giriş yapmak ve kullanmak mümkün olmuyor, devletin sunduğu bu hizmetten sigorta bilgilerinden prim gün sayısına kadar bir çok bilgiye ulaşmak mümkün olabiliyor. İşte SGK gün sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiler 

SGK HİZMET DÖKÜMÜ ONLİNE YAPILIYOR

Artık devlet işlemleri o kadar kolay yapılıyor ki nerde olduğunuz hiç önemli olmuyor. İş yerinden, evden, dışarıdayken bile SGK hizmet dökümü işleminin halletmek mümkün oluyor. SSK hizmet dökümü işlemini halletmeniz için ise sadece tek bir şey gerekiyor o da e-devlet şifresi.

E-devlet şifresini en yakınınızdaki PTT'ye giderek 2 TL karşılığında alabiliyorsunuz. TC kimlik numaranızı girdikten sonra ekrana gelen hizmet butonlarından döküm işlemlerinizi yapabilirsiniz. Daha sonra aldığınız bu şifreyi tüm işlemleriniz de kullanabiliyor, birden fazla şifreye ihtiyaç duymamış oluyorsunuz. "www.turkiye.gov.tr" ya da "www.sgk.gov.tr" adresten tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz

SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Hizmetler kısmından SGK’nın vermiş olduğu emeklilik hesaplama motorları sayesinde emekli olmak için gerekli olan işlemleri gerçekleştirebilir ve SGK hizmet dökümü ile işe giriş bilgilerine de bakabilirsiniz. Dilerseniz şifresiz işlemler için E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz ve kimlik numarası ile hizmet dökümü de yapabilirsiniz. Fakat e-devlet şifresi alarak işlemlerinizi halletmek daha zahmetsiz çünkü gerektiğinde sabıka kaydı, emeklilik ve diğer tüm işlemler için kullabilirsiniz. SGK borç bilgileri özel sektörde çalışan kişilerin kanuni hakkı olmaktadır. Prim ödemeleri çalışılan her gün için ödenmesi gerekmektedir.

Sigortasız işçi çalıştırmak suç olduğu için bu sektör devlet ya da özel ayırt etmeksizin suç teşkil etmektedir. SGK hizmet dökümü çalışanların faydalandığı sosyal haklardan yararlanırken önceden yaptıkları işlemleri de görmelerini sağlar. Dilerseniz e-devlet girişinizi mobil imza ya da elektronik imza oluşturarak da yapabilirsiniz. Bu işlemlerin adı aynı zamanda SGK 4A işlemleri olarak da devletin resmi web sitesinde yer almaktadır. Aynı sayfa üzerinden bilgilerinize giriş yaptığınız zaman SGK gün sorgulama işlemi de yapabilir ve emeklilik gününüzü hesaplayabilirsiniz.

• SSK-SGK Gün Dökümü; Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) gün dökümü öğrenme hizmeti ile işe başladığınız ilk tarihi, işten ayrılmışsanız işten ayrılma tarihini ayrıca tekrar işe dönüş tarihinizi, farklı işlerde çalışmış iseniz o işlerde ne kadar süre çalıştığınızı öğrenebilirsiniz. Bu bilgileri öğrendiğiniz de ise emekli olacağınız tarihi ve emeklilik maaşı hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

• SGK-SSK Maaş Hesaplama; Bu uygulama ile yaklaşık olarak ne kadar emekli maaşı alacaksınız öğrenebilirsiniz. Bu sistem bilgilendirme
amaçlıdır. Net maaşınızı göstermeyecektir. Yaklaşık olarak emekli maaşınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz.

• SSK No; SSK numarası SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) sitesinden gerçekleştirebileceğiniz işlemler için gereken bir şifredir. SSK numarası ile işlemlerinizi rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

• SGK-SSK İşe Giriş Sorgulama; Bu işlem ile SGK-SSK bünyesinde ne kadar süre çalıştığınızı ayrıca işe giriş zamanınızı öğrenebilirsiniz. İşe giriş tarihi emeklilik yaşı hesaplama ve emeklilik maaşı hesaplama işlemlerinde gerekli olacaktır.

• SSK-SGK Randevu Alma; Daha önceleri hastanelere erken saatlerde gidip saatlerce sıra beklerken artık SSK-SGK randevu alma sistemi ile oturduğumuz yerden istediğimiz saate ve güne randevu alabilmekteyiz. SGK-SSK randevu sisteminin internet sitesi www.mhrs.gov.tr adresidir. Bu adresten istediğiniz hastane, doktor, saat ve güne randevu alabilirsiniz. Ayrıca randevu telefonlarınızdan da alınabilmektir. ALO 182 numarasını tuşlayarak yine SGK-SSK randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR