BIST 9.680
DOLAR 32,42
EURO 34,46
ALTIN 2.489,22
GÜNCEL

TBMM'de bu hafta neler olacak kritik gündem

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? TBMM Genel Kurulu bu hafta 2016 Yılı Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı için mesai yapacak.

Meclis, bu hafta, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı'nı yasalaştırmak için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 15 Aralık Salı günü milletvekillerinin kendisine yönelttiği sözlü soruları yanıtlayacak.

Genel Kurul, 16 Aralık Çarşamba gününden itibaren 2016 geçici bütçesi için mesai yapmaya başlayacak. Geçici bütçe tasarısı Genel Kurulda 17 Aralık Perşembe günü, bitmemesi halinde 18 Aralık Cuma günü de görüşülecek.

Tasarı, 1 Ocak 2016-31 Mart 2016 tarihlerini kapsıyor. Buna göre, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlara, 1 Ocak 2016 tarihinden 31 Mart 2016 tarihine kadar geçecek üç aylık dönemde, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunundaki başlangıç ödeneklerinin belirli oranları karşılığı kadar ödenek kullanma yetkisi verilecek.

KAMU GÖREVLİLERİ ATAMA SAYISI SINIRLARI ARTTIRILACAK

Kamu görevlilerine ilişkin toplam atama sayısı sınırları, 40 binden 55 bine çıkarılacak.

2016 yılının ilk üç aylık dönemi için merkezi yönetim bütçesi kapsamında yer alan idarelerin ihtiyaç duyabilecekleri taşıtları edinebilmeleri için, toplam taşıt sayısı 500 adedi geçmemek üzere Bakanlar Kuruluna yetki verilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı, 15 Aralık günü görüşecek. Tasarı, belirli bir süre uygulanmak üzere yürürlüğe konulan kanunların geçici maddelerinin bir kısmının bu ay sonunda dolacak olan uygulama sürelerinin uzatılmasını öngörüyor.

Anayasa Komisyonu, İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında 16 Aralık günü ilk toplantısını yaparak, komisyon çalışma usul ve esaslarını değerlendirecek, görüşmelerde tam tutanak tutulmasına dair karar alınacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR