BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,50
ÖĞRETMEN

Tatil başladı okullarda tadilat zamanı

Tatilin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen talimatla okullarda yeni tadilatlar başladı. Okulların sorunsuz olmasını isteyen MEB tadilatları başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların sorunsuz bir şekilde Eylül ayında eğitim öğretime başlayabilmesi için okulları uyardı.

Türkiye'de yer alan habere göre, Bakanlık, okulların çatı, elektrik işleri, ıslak zemin sızıntıları, kalorifer dönüşümü ve arızaları, genel ısınma problemleri, yangın söndürme sistemleri ve engelli öğrencilerin erişebilirlik sorunu taleplerinin öncelikle karşılanması talimatı verdi. Bakanlık yetkililerinin, okul yönetimlerini 'Yeni eğitim yılı başladığında hiçbir gerekçeyle 'tuvalet tıkalı' şikayeti gelmesin' uyarısında bulunması dikkat çekti.

Bu kapsamda özellikle çocukların kullandığı lavabo gibi ıslak zeminlerin mutlaka bakım onarım tamiratları okul yönetimleri tarafından yaptırılacak. Ayrıca Bakanlığın onayı alınmadan okul binalarının mimari projelerinde herhangi bir değişik yapılmayacak. Mimari projelerde herhangi bir değişiklik yapılmadan gerçekleştirilecek okul binalarının bakım, onarım ve tadilatlar için Bakanlıktan izin veya onay istenmeyecek. Son 5 yıl içerisinde bakım onarım ve tadilat gören okullarda; aynı işleri için bakım, onarım ve tadilat çalışması yapılmayacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR