BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

Taşerona kadroda yeni şartlar askere giden...

Taşeron kadroda son durum, taşeron işçilerin ne zaman kadroya geçeceği henüz bilinmiyor fakat çalışmalara göre sona doğru yaklaşıldı. Taşeron işçilerin kadroya geçmesinde ise bazı şartlar belirlendi. Peki şartlar neler? İşte detaylar...

Taşeron işçilerin kadroya ne zaman geçeceği henüz belli değil fakat şartlar belli olmaya başladı. Yapılan son açıklamalara göre taşerona kadroda sona doğru yaklaşıldı. Yeni hükümetin yakın tarihte taşerona kadro müjdesi vermesi bekleniyor. 

Taşeron düzenlemesinde yeni haklar tasarıya eklendi. Askere giden taşeron kadroya alınacak. 1 Kasım 2015 sonrasında işe girenlere de kademeli kadro yolu açıldı.

720 bin taşeronun kadroya geçmesiyle ilgili yasa çalışmasında sona gelindi. Yakında Meclis'e gelecek tasarıdan, askerlik yapan taşeron işçilere de müjde çıktı. 1 Kasım'dan önce çalışan ve askere gitmesi nedeniyle yerine bir başka personel alınanlar da kadroya geçebilecek.

EMEKLİ OLANLAR TEKRAR KADROYA ALINMIYOR

İş akdi feshedildikten sonra dava açıp kazananların durumu da çözüme kavuşturuldu. İş davasını kazananların, 1 Kasım öncesinde çalışıyor olmaları halinde işe iadeleri yapılacak. Maliye Bakanlığı'nın taşeron işçinin kadroya alınmasıyla ilgili yaptığı çalışmada; emekli olanlar kamuya tekrar alınmazken, yaşı gelenler de emekliye ayrılacak. Maliye'nin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın koordineli yürüttüğü çalışmada yeni bir sistem kurulmuş olacak.

KASIM ŞARTI KALKTI
Öte yandan tasarının ilk halinde 1 Kasım 2015'ten önce işe girenlerin düzenlemeden yararlanacağı yer alsa da bu tarihten sonra işe girenlerin de kamuya alınabileceği bir yapı oluşturulacak. 1 Kasım 2015'ten sonra işe giren taşeron çalışanların da kademeli olarak, kadroya geçirilmesi sağlanacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda tartışılan yasaya önümüzdeki günlerde son şekli verilecek.

TAZMİNAT HAKKI SAKLI
Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte kamu idareleriyle belediyeler ve il özel idarelerinde yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personel kamuda 'Özel Sözleşmeli Personel' pozisyonunda istihdam edilecek. Taşeron işçilerin kıdem tazminatında herhangi bir şekilde hak kaybı olmayacak. Taşeron işçilerin tazminatı devlet garantisi altında olduğu için öncelikli olarak kadroya alındığı kuruma geçiş yapılacak...

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR