BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,69
İŞÇİ

Taşerona kadroda son durum yeni teklif

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek, taşeron işçilerin kadroya alınmasında son durum ne sorusu 720 bin kişi tarafından merak ediliyor. Darbe girişimi nedeniyle ertelenen taşerona müjdeli haber ne zaman verilecek? İşte detaylar...

Taşerona kadrona son durum ne zaman kadroya geçecek sorusu henüz netlik kazanmadı fakat CHP'li Bülent Bektaşoğlu, taşerona kadro için tatil öncesini işaret etti. Detaylar memurhaber.com'da.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, hükümetin taşeron işçilere kadro sözünü tutması gerektiğini belirterek, tatil öncesinde hazırlanan teklifin bir an önce TBMM’ye getirilmesini istedi. Hükümetin daha önce açıkladığı tasarının kapsamına giren Giresun Üniversitesi’nde bürolarda çalışan 30 taşeron işçinin görevlerinden alınarak temizlik işine gönderilmelerine de tepki gösteren Bektaşoğlu, “hükümet yasa çıkana kadar bu işçilerle ilgili uygulama yapılmasına engel olan bir genelge yayımlamalı” dedi.

TBMM’DE TAŞERON İŞÇİLER İÇİN ÇAĞRI

Son yürütülen FETÖ operasyonları sonrasında kamuda personel ihtiyacı daha da çok arttı, bu boşluğu doldurmak için fırsat doğduğunu ifade eden Bektaşoğlu, yaptığı konuşmada, "720 bin taşeron işçi şimdi kadro beklentisi içinde” dedi.

Bektaşoğlu, şunları söyledi:”Türkiye ve bizler arasında bir anlayış birliği oluştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden Hükûmet bu teklifi mutlaka getirmelidir. Yasal düzenlemenin gecikmesi yeni mağduriyetlere yol açacaktır. Örneğin, Hükûmetin asıl iş tanımıyla kadroya alacağını söylediği ve büro hizmetleri yürüten Giresun Üniversitesindeki 30 taşeron işçi temizlik hizmetlerine verildi. İşçiler kendilerine mobing uygulandığını ve işten çıkarılmaya zorlandıkları, yerlerine yeni işçiler almanın koşullarının yaratıldığı iddiasında. Hükûmetçe, yasa çıkana kadar bir genelgeyle kurumların taşeronla ilgili işlem yapılmasının önüne geçilmesi gereklidir.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR