BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.440,79
İŞÇİ

Taşerona kadroda son durum değişti '1 Kasım şartı'

Taşeron işçilere kadro son dakika açıklaması Maliye Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Naci Ağbal'ın kamuya alınacak taşeron işçilerin sayısının artacağı ve 1 Kasım 2015 şartının 1 Ocak 2016 şeklinde esnetildiği haberleri yalanlandı.

Taşeron işçiye kadro verilmesine ilişkin dün kamuoyuna yansıyan 'kamuya alınacak işçi sayısının artacağı ve 1 Kasım şartının esnetileceği' yönündeki haberler, bugün Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla yalanlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün ve bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ve Maliye Bakanı Ağbal'ın "Kadroya alınacak taşeron işçilerin sayısının artacağı, yapılacak düzenlemede kapsamın genişletileceği, taşeron işçilerinin maaşlarının, diğer memurların maaşlarıyla aynı seviyeye getirileceği, taşeron firmaların zarar görmemesi için ellerindeki araç ve makinelerin devlet tarafından satın alınacağı ve '1 Kasım 2015 tarihinde çalışıyor olmak' şartının esnetileceği" yönünde açıklamalar yaptığına ilişkin haberlere açıklık getirildi.
İŞTE O HABERLER:

Ağbal'ın bu şekilde açıklamalarının söz konusu olmadığı, konuya ilişkin ilgili bakanlıklar ve taraflarla gerekli çalışmaların devam ettiği ve ilgili tüm tarafların görüşlerinin alındığı belirtildi.

Yorumlar 13 Yorum
ÇOK OKUNANLAR