BIST 8.794
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.240,00
İŞÇİ

Taşerona kadro ve kıdem tazminatı düzenlemesi

İşçi ve işverenin gözü 'kıdem tazminatı' ve 'taşeron' düzenlemesinde. Yeni kurulan 65.hükümette taşeron düzenlemesi ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar...

720 bin taşeron işçinin kadroya geçeceği haberi geçtiğimiz aylarda açıklandı. Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte gözler taşerona kadronun ne zaman olacağına çevrildi. Taşerona kadroda şartlar değişmese de yeni hükümetin ilk reformlarından biri çalışma hayatı ve ekonomi olacak.

Çalışma hayatıyla ilgili gündemden düşmeyen iki düzenlemede gözler 65. hükümette. Aralık ayında açıklanan “3 aylık reform” paketinde yer alan 'taşeron işçilerin kadroya alınması' ve 'kıdem tazminatı' 65. hükümet tarafından hayata geçirilecek.

"KIDEMDE TEKNİK ÇALIŞMA TAMAMLANDI"

Yeni hükümette de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini sürdürecek olan Süleyman Soylu, geçen hafta yaptığı açıklamada kıdem tazminatı düzenlemesinin teknik çalışmalarının tamamlandığını ve 65. hükümet tarafından kamuoyuna duyurulacağını açıklamıştı.

Mevcut kıdem tazminatı uygulamasıyla çalışanların yüzde 86'sının tazminat alamadığını belirten Soylu, "Gerek çalışanlarımız, gerek işverenlerimizin çok net bir şekilde, kendi var olan durumlarını net ve iyi görebileceği bir çalışma oldu"açıklamasını yapmıştı. 

Hükümet programını açıklayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ise konuyla ilgili olarak, “İş güvenliği ve kıdem tazminatı hususları tüm sosyal taraftarlarla görüşülerek çalışanın hak ve hukuku gözetilmek suretiyle birlikte çözüme kavuşturulacak” demişti.

TAŞERON İŞÇİ DÜZENLEMESİ

Kamuda çalışan 720 bin işçiyi ilgilendiren 'taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesi' de sırada bekleyen bir diğer önemli düzenleme.

Taşeron işçilerin hangi statü ile kamu kurumlarında istihdam edileceği henüz net değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu'nun konuyla ilgili son açıklamalarına göre, kamuda çalışan taşeron işçilerin, kadroya geçerken 'özel sözleşmeli personel' olarak niteleneceği yönünde... 

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR