BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
İŞÇİ

Taşerona kadro şartları neler değişecek?

Taşerona kadro geliyor peki ne zaman? Türkiye'de çalışan taşeron işçiler kadro haberine sevinirken detaylarda yavaş yavaş belli olmaya başladı. Taşerona kadro kimleri kapsıyor, sınav nasıl olacak? İşte detaylar...

Taşeron 2016 yılında kadro haberiyle sevindi. 720 bin taşeron işçi kadroya geçecek. Peki hangi taşeron işçi ne zaman kadrolu olacak? Detaylar memurhaber.com'da.

Taşeron İşçiler hükümetten gelecek açıklamaları büyük bir heyecanla bekliyor. Son olarak Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası Taşeron İşçiler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sayın Numan Kurtulmuş yaptığı açıklamada Taşeron İşçiler ile ilgili olarak "Biz taşeron meselesinin hallolması için ciddiyetle gereken adımlar atılıyor. Çalışma Bakanımız ilgili sendikalarla çok yakın görüşmeler içerisinde. Burada çözülmesi mümkün olan ilave bir adım varsa tekrar değerlendirilebilir. Hükümetimizin aldığı karar çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

720 bin taşeron işçinin özel sözleşmeli personel olarak devlete alınmasına yönelik düzenlemenin detayları ortaya çıkmaya başladı. Devlet, taşeron işçi çalıştıran firmaların zarara uğramasını önlemek için ellerindeki araç, alet ve makineleri satın alacak. Belediye işçileri kadrolu olacak mı?

TAŞERON FİRMA BİTTİ

Ağbal bunun üzerine, "Tarih konusunda biz o zaman 1 Kasım'ı öngördük ama bu öneriler değerlendirilebilir" dedi. Ağbal, yeni sistemde artık taşeron firmaların olmayacağını, devletin ihtiyacı olduğunda ilanla eleman alınacağını bildirdi.

TAŞERON YASASIYLA NELER DEĞİŞECEK?

Taşeron yasası ile birlikte taşeron işçilere ne gibi geliştirmeler gelecek merak edilirken, hem işçilerin düşündüğü hem de devletin sağlamak istediği koşullar söyle diyebiliriz. Yapılan çalışmalar ile birlikte gerçekleştirilmesi beklenilen iyileştirmeler arasında ilk önce çalışma şartları yer alıyor. Çalışma şartlarında yapılacak iyileştirmeler ile taşeron işçilerin yıllık izinlerine de düzenlemeler getirilecek.

En önemli gelişme ise kamu kurumlarındaki taşeron işçilerin kadrolaşması olacak. Özelikle maaşlarda iyileştirme yaşanması beklenilirken, taşeron yasası ile birlikte maden veya temizlik işçisi gibi çok zor koşullar altında çalışan işçilerin hakkını savunacak. Böylelikle hem hakkı olan maaşları alacaklar, hem de hakkı olan izinleri rahatça kullanabilecekler.

ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLACAKLAR!

Taşeron işçiler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine tabi olmayacak. Yeni bir sözleşmeli personel çalıştırılma modeli olacak. Bu modelde personelin seçiminde aranacak şartlar ve uygulanacak sınav, ödenecek ücret, üç yılı geçmemek üzere yapılacak sözleşme süreleri, sözleşme usul ve esasları ile diğer hususlar Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.

Yorumlar 8 Yorum
ÇOK OKUNANLAR