BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
İŞÇİ

Taşerona kadro şartları kimler kadrolu olacak?

Taşeron işçilerin ne zaman kadroya geçeceği ve kimlerin kadroya alınacağı belli oldu mu? 720 bin taşeron işçi ne zaman kadroya alınacak? İşte detaylar...

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve 720 bin taşeron işçinin kadroya geçeceğinin müjdelenmesinin ardından kafaları karıştıran sorular da beraberinde geldi. Belediyede çalışan taşeron işçiler kadroya alınacak mı? Taşeron özel statüde mi değerlendirilicek? İşte tüm soru ve detayları memurhaber.com'da.

Taşeron işçiye kadro verilmesine ilişkin dün kamuoyuna yansıyan 'kamuya alınacak işçi sayısının artacağı ve 1 Kasım şartının esnetileceği' yönündeki haberler, Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla yalanlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün ve bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ve Maliye Bakanı Ağbal'ın "Kadroya alınacak taşeron işçilerin sayısının artacağı, yapılacak düzenlemede kapsamın genişletileceği, taşeron işçilerinin maaşlarının, diğer memurların maaşlarıyla aynı seviyeye getirileceği, taşeron firmaların zarar görmemesi için ellerindeki araç ve makinelerin devlet tarafından satın alınacağı ve '1 Kasım 2015 tarihinde çalışıyor olmak' şartının esnetileceği" yönünde açıklamalar yaptığına ilişkin haberlere açıklık getirildi.

MEVSİMLİK TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINACAK MI?

Ancak yasanın en az 12 ay çalışanlar için geçerli olacağını, dolayısıyla işin niteliği nedeniyle 12 aylık çalışma süresini doldurmayanların mağdur olacağını ifade ettiler. Bakan Ağbal, sözkonusu çalışanlar için 12 aylık çalışma şartının esnetilebileceğini söyledi. Sınavların nasıl yapılacağı da merak konusu. Ağbal, sınavların da kurumlarca yapılmasının öngörüldüğü bilgisini verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR