BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
İŞÇİ

Taşerona kadro Müezzinoğlu'ndan son açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili son dakika açıklama yaptı. Müezzinoğlu, yeni bir yol haritası belirleneceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün canlı yayında kıdem tazminatı ve taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili son dakika açıklama yaptı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamada; 'Kıdem tazminatında adaletin sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz' dedi.

 

Müezzinoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye'nin çalışan veya kamu çalışanı için önemli bir konu başlığı. Bugün geldiğimiz noktada kamu çalışanı, memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi gibi karmaşık birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapımız var. Kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele almak gerekir. Sistemi yeniden kurgulayan, A'dan Z'ye yeniden kamu çalışanı statüleriyle şekillendiren bir yapıyı çalışıp da 3'üncül bakışın ayaklarına koyabilsek çalışan da ülke de çok rahat edecek."

aBakan Müezzinoğlu kredi kartına taksit kararı ile ilgili;  Bu anlamda kamuoyunun talebi vardı. Kredi kartı düzenlemeleri kararı ekonomik dinamiklerin sisteme pozitif katkı sağlaması adına alındı. Biz de yerli üretim alanlarınının teşvik ve değerlendirmesini gündeme aldık. Ekonomik dinamiklerin sisteme pozitif etkisiyle bu kararlar alındı. Ekonomi uzmanı değilim, yorum yapacak konumda değilim, açıklamasında bulundu.

Yorumlar 6 Yorum
ÇOK OKUNANLAR