BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,73
İŞÇİ

Taşeron işçiyle ilgili Bakan Ağbal'dan son açıklama

Taşeron işçinin kadroya alınacağının haberinin ardından açıklamalar devam ediyor. En son açıklama ise Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi.

Taşeron işçilere kadro ne zaman olacak, sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron kadroya ilgili son açıklama yaptı. İşte detaylar...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kente yeni atanan Vali İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Buradaki konuşmasında, ramazanın bereket, rahmet, mağfiret, kardeşlik ayı ve günahların bağışlandığı ay olduğunu belirten Ağbal, "Rabbim inşallah ramazan ayını hayırlı kılsın, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olsun. Bugün Doğu'da ve Güneydoğu'da canını siper ederek bu ülkenin bayrağı için mücadele eden, terör örgütlerinin yuvalarına, inlerine girip teker teker her birisini yok eden, bertaraf eden güvenlik güçlerimize Allah yardım etsin. Allah, onları her türlü kötülüklerden korusun." dedi.

 

TAŞERONA SON AÇIKLAMA KAMUDA İSTİHDAM DURUMU

Bakan Ağbal, bir gazetecinin, "Taşeron firmalarda çalışanların kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalarda son durum nedir?" şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Taşeronlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kapsamlı bir düzenleme yapılıyor. Yerel yönetimlerden bakanlıklara kadar çok kapsamlı bir düzenleme. Çok farklı sektörlerde istihdam edilen çalışanlarımız mevcut. Her kurumun farklı öncelikleri ve farklı beklentileri var. Bu düzenleme aynı zamanda kamuda yeni bir istihdam modelinin de getirilmesine vesile oluyor."

TAŞERONA KADRO ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Çalışmalar tamamlandığında konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapacaklarını belirten Ağbal, "Hükümet olarak, taşeron firmalarda çalışan arkadaşlarımızla ilgili bir vaadimiz var. Bu vaadi hayata geçireceğiz, ama burada bir taraftan kamu kurumlarının ihtiyaçları karşılansın diğer taraftan da çalışanlarımız uygun koşullarda bu yeni sisteme geçsinler istiyoruz. Bunun için bir süre bu çalışmalar devam edecek." dedi.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR