BIST 8.723
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,52
İŞÇİ

Taşeron işçiye 4A statüsü

Taşeron işçilere kadro müjdesi geldi. 720 bin taşeron işçi özel statü formülüyle kadroya geçeceği açıklandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yerel yönetimlerdeki taşeron işçilerin de 4/A ya da 4/D statüsünde kadroya alınması talebinde bulundu.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Bem-Bir-Sen ve Hacettepe Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği “Yeni Büyükşehir Modeli ve Uygulama Sonuçları Sempozyumu” geniş katılımla Ankara'da yapıldı. Etkinlikte konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sempozyumun üniversite-sivil toplum işbirliğine güzel bir örnek olduğunu söyledi.

YASALAR GENİŞ BİR KATILIMLA HAZIRLANMALI

Yalçın, “Yasalaşma sürecinde katılımcılığa yeterince yer verilmeyen yasaların ya tamamı ya da bir bölümü kısa sürede işlevini kaybedebiliyor. Hatta ölü doğan yasalar bile olabiliyor. Büyükşehir sayısını artıran, hizmet alanlarını il mülki sınırlarına kadar genişleten, il özel idaresini ortadan kaldıran, beldeleri ve köyleri mahalle statüsüne indiren büyükşehir kanunun yasalaşmasının üzerinden uzun zaman geçti. Bugün burada bu yasanın vatandaş memnuniyetini yükseltip yükseltmediğini, uygulayıcılardan, sivil toplum yöneticilerinden ve bilim insanlarından dinleyeceğiz” dedi.

TAŞERON İŞÇİLER 4A STATÜSÜ

Kadro soruna da değinen Memursen Genel Başkanı Ali Yalçın, şu öneride bulundu: “Şehir yönetimlerinin insanı mutlu etmek noktasındaki asli sorumluğunu önemsiyorum. Yerel yönetimlerde çalışan taşeron işçilerin durumunu biliyoruz. Taşeronların kamuya alınması gündemde. Yerel yönetimlerdeki taşeron işçiler de 4/A ya da 4/D statüsünde kadroya alınmalıdır. Bu arkadaşlarımızın imtiyazlı kamu şirketi çalışanı yapılması yönündeki yaklaşımdan vazgeçilmelidir. Çalışanlarını mutlu edemeyen şehir, yaşayanlarını hiç mutlu edemez.”

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR