BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
İŞÇİ

Taşeron işçilerin kadro tarihi ve şartları

'Taşeron işçilerin kadroya geçiş tarihi belli oldu mu, taşeron işçilerin kadroya geçmesi için şartlar neler?' soruları yavaş yavaş yanıt bulmaya başladı. Taşeron işçiler hangi statüde kadroya geçecek? İşte detaylar...

720 bin taşeron işçinin kadroya geçme şartları belli oldu. Belediyede çalışan taşeron işçiler kadroya geçebilecek mi? Kadroya geçme şartları neler? Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? Detaylar memurhaber.com'da.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı, taşeronla ilgili kılavuz hazırladı. Kılavuzda, yeni düzenlemeye ilişkin akıllardaki bütün sorulara cevaplar verildi. Taşeron işçilere kadro düzenlemesinden hangi işçiler yararlanacak? Aranan şartlar ne? Mali ve sosyal hakları ne olacak? Kamuda istihdamın yanı sıra belediye ve il özel idarelerinde ile bağlı kuruluşlarında çalışan taşeronların durumu nedir? Tüm soruların yanıtı ve daha fazlası haberimizde...

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA GEÇECEK?

Taşerondan sözleşmeli kadroya geçecek işçiler için kazanılmış kıdem haklarının ne olacağı tartışılırken, Ak Parti’nin hazırladığı bültende, ilginç detaylara yer verildi.

TAŞERONUN KADROYA GEÇME ŞARTLARI NELER?

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın ekonomi bültenine göre özel statüye geçirilecek taşeronlar için, “Dava açma dahil her türlü haklarından feragat etme” şartı getiriliyor. Ayrıca, ihale sözleşmesine göre, varsa fazla mesai ücretiyle sosyal hakları da dikkate alınmayacak. Bu kişilerin güvenlik soruşturmaları da önem taşırken, mahalli idarelerin şirketlerinde istihdam edilecekler için İçişleri Bakanlığı’nca isim vizesinin yapılması gerekiyor.

TAŞERON NASIL EMEKLİ OLACAK?

“Genel ve özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, sosyal güvenlik kurumları ile bunlara bağlı döner sermayeli idareler, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlar, özel kanunlarla kurulan diğer kamu kurum ve kuruluşları, bünyesinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım işlerinde çalışan işçilerin kapsama alınması öngörülmektedir. Kamuda hem asıl işlerde ve hem de yardımcı işlerde çalışan yaklaşık 720 bin işçi bu haktan yararlanacak. Bu şekilde özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek işçiler, 12 ay boyunca ve tam zamanlı olarak çalışanlar olup, emekliliğe hak kazananlar ise bu durumdan yararlanamayacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR