BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
İŞÇİ

Taşeron işçilerin kadro tarihi son durum

Taşeron işçilerin kadroya geçeceği haberi geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Net bir tarih henüz belli olmasa da şartlar belli oldu. Taşeron işçiler özel statülü mü olacak? Taşeron işçilerin maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

720 bin taşeron işçi kadroya geçecek. Taşeron İşçiler ise bu açıklamaları merakla takip ediyor. Son yapılan açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Taşeron İşçilerle ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin, "Çok yakın bir zamanda inşallah bunu Meclise getireceğiz" şeklinde konuştu.

Taşeron işçi ile ilgili açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Taşeron yasası ile ilgili çalışmaların bir madde dışında tamamlandığını da açıkladı. Taşeron İşçilere söz verildiğini belirten Bakan Soylu inşallah bu sözümüzü tutacağız dedi. Taşeron, kendi işçilerini, bir işin yapımına yardımcı işlerde veya işin gereği uzmanlık gerektiren işlerde çalıştıran işverene denir.

TAŞERON İŞÇİLERİN KIDEMLERİ VE ÜCRETLERİ NE OLACAK?

Bütün kamu kurumlarını bağlayacak şekilde her bir iş kolu için performans kriterleri belirlenecek. Örneğin, temizlik işlerinde her bir saatte yerler ıselak olarak silinecek vb. hizmet kalitesini önceleyen kriterler son derece önemlidir. Her bir kamu kurumunda mevcut hizmet alım sözleşmelerinde bulunan kadro sayılarına benzer norm işçi kadroları ihdas edilerek, kamuda istihdam yığılmalarının önüne geçilecektir. Bu önerilerin Hükümetin elini güçlendirecek altın kurallar olarak görülmesi gerekir.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR