BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,73
İŞÇİ

Taşeron işçilerin kadro durumu son karar

Taşeron işçilerin ne zaman geçeceği henüz belli olmamışken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu tasarının Meclis' geleceğini söyledi.

720 bin taşeron işçi kadroya geçecek. Peki taşeron işçilerin kadroya geçeceği tarih belli oldu mu? Mevsimlik işçiler ve belediyede çalışanlar kadroya geçebilecek mi? Taşeron işçilerin maaşı ne kadar olacak? Detaylar memurhaber.com'da.

Taşeron işçiye kadro verilmesine ilişkin dün kamuoyuna yansıyan 'kamuya alınacak işçi sayısının artacağı ve 1 Kasım şartının esnetileceği' yönündeki haberler, bugün Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla yalanlandı.

TAŞERONUN KADROYA GEÇMESİ İÇİN ŞARTLAR NELER?

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dün ve bugün bazı basın yayın organlarında yer alan ve Maliye Bakanı Ağbal'ın "Kadroya alınacak taşeron işçilerin sayısının artacağı, yapılacak düzenlemede kapsamın genişletileceği, taşeron işçilerinin maaşlarının, diğer memurların maaşlarıyla aynı seviyeye getirileceği, taşeron firmaların zarar görmemesi için ellerindeki araç ve makinelerin devlet tarafından satın alınacağı ve '1 Kasım 2015 tarihinde çalışıyor olmak' şartının esnetileceği" yönünde açıklamalar yaptığına ilişkin haberlere açıklık getirildi.

ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL MODELİ

Taşeron işçiler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanun ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair hükümlerine tabi olmayacak. Yeni bir sözleşmeli personel çalıştırılma modeli olacak. Bu modelde personelin seçiminde aranacak şartlar ve uygulanacak sınav, ödenecek ücret, üç yılı geçmemek üzere yapılacak sözleşme süreleri, sözleşme usul ve esasları ile diğer hususlar Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek.

TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSAYACAK, HANGİ KOŞULLAR ARANACAK?

- Kurum ve iş açısından kapsamda olunan kurumlarda çalışanları,

- Tasarının TBMM'ye sevk edildiği tarih itibarıyla çalışanları,

- Kapsamdaki idarelerde 1 Kasım itibarıyla da çalışanları,

- Yaş hariç devlet memurluğuna atanmak için öngörülen genel şartları taşıyanları,

- Emekli aylığı almaya hak kazanmamış olanları,

- 65 yaşını doldurmamış olanları,

- Haftalık çalışma saatinin tamamında idareye ait işyerlerinde çalışanları,

- Dava açma dahil her türlü haklarından feragat etmiş olanları,

- Yapılacak yazılı ve veya sözlü sınavda başarılı olanları,

- Devletin güvenliğine karşı suçlar ile Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlarla ilgili olarak hakkında herhangi bir soruşturma veya kovuşturma bulunmayanları kapsayacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR