BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
İŞÇİ

Taşeron işçileri kapsayan düzenleme tamam!

Taşeron işçi sorunu için gereken çalışmayı yaptıklarını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, topu sendikalara attı.

Taşeron işçiler için son söz sendikalarda. Taşeron işçi sorunu için gereken çalışmayı yaptıklarını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, taraflar arasında henüz bir anlaşma sağlanmadığını, sendikalardan çalışmaya ilişkin teklif beklediklerini açıkladı.

TAŞERON İŞÇİYE MÜJDECİLİK YOK

Taşeron işçilerle ilgili düzenleme, Meclis'te görüşülen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili değişiklik başlığıyla Varlık Barışı tasarısı içerisinde yer aldı. Taşeron işçilere müjde başlıklarının ardından başlayan tartışmalarla ilgili de konuşan Bakan Çelik, bugüne kadar ne söz verdilerse gerçekleştirdiklerini, söz verip beklettikleri bir şey olmadığını söyledi.

Sayıları 600 bini bulan, çoğunluğu kamu kurumlarında asgari ücretle farklı firmalar aracılığıyla çalıştırılan taşeron işçi sorunuyla ilgili de açıklama yapan Bakan Çelik, taşeron işçilerle ilgili çalışmanın tamamlandığını; ancak tarafların henüz bir anlaşma sağlayamadığını anlattı. Kendilerine, taşeron işçilerle ilgili herhangi bir sendikanın teklif getirmediğini ifade eden Çelik, pirim yapımandırmasıyla ilgili herhangi bir düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

KAMU-SEN'E GÖRE YAYGINLAŞTIRILIYOR

Kamu-Sen'e göre taşeronların ülkedeki sayısı 500 bin... Son olarak Sağlık Bakanlığı'nın kamu hastaneleriyle ilgili yapmayı planladığı tasarıda, sağlık çalışanl

Yorumlar 39 Yorum
ÇOK OKUNANLAR