BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
İŞÇİ

Taşeron işçilere kamu kadro açıklaması taşeron haber son durum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçilerin kamu kadrosuna alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Son dakika taşeron işçi haberleri burada. Taşeronlara kamu kadrosu 26/03/2015. Taşeron işçiler kamu kadrosuna alınacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçilerin kamu kadrosuna alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Son dakika taşeron işçi haberleri burada. Taşeronlara kamu kadrosu 26/03/2015. Taşeron işçiler kamu kadrosuna alınacak mı?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş Konfederasyonunu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalar yapan Davutoğlu, aynı zaman Karayolu taşeron işçilerine kadro çalışmalarına başlandığı müjdesi vardi. AKP iktidarı olarak 12 yılı aşkın sürede hep uzun dönemli, istikrar içinde işçilerin ve emekçilerin hak ve hukuklarının sağlam bir zeminde gerçekleşmesine öncelik verdiklerini vurgulayan Davutoğlu, hükümeti kurar kurmaz iş güvenliği konusunu ele aldıklarını belirten Davutoğlu, Meclis takvimi içerisinde de sürecin tamamlandığını, önümüzdeki günlerde iş güvenliğine ilişkin yasanın Meclis’ten çıkacağını bildirdi.

YOL-İŞ İLE MUTABAKAT

"Kılıçdaroğlu'nun dediği düzenlemeler hayata geçse 25 milyar Türk liralık ek açık gündeme gelecek. Nereden çıkacak bu 25 milyar Türk lirası? Birisi bize bağış vermeyecek, birisi gelip kaynak aktarmayacak. Bütün bunlar, bir sonraki neslin cebinden harcanmış olacak. Aynen 90’lı yıllarda bu popülist politikalarla üretilen açığın şu anda bizim tarafımızdan finanse edilmek zorunda kalınması gibi. Önemli bir bekleyen bir sorunu da, bugün zaten Çalışma Bakanımız yakından ilgileniyordu, Bakanlar Kurulunda da ele almıştık, Karayolları işçilerimizin durumuyla ilgili. Ulaştırma Bakanlığımız ile de yapılan çalışmalar neticesinde, kamunun ihtiyaç hissettiği istihdam sağlanacak, yasal bir süreç de tamamlanmış olduğu için Karayolları'ndaki işçilerimiz, Yol-İş bünyesinde çalışan işçilerimizle ilgili önemli bir mutabakata varıldı. İnşallah onlarla da en kısa zamanda buluşup bu müjdeyi birlikte yaşayacağız. Ama bir mutabakata varıldığının bilinmesini rica ederim."

Yorumlar 15 Yorum
ÇOK OKUNANLAR