BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
İŞÇİ

Taşeron işçilere kadroda son durum darbe etkisi

Taşeron işçilere kadro ne zaman olacak 720 bin taşeron ne zaman kadroya geçecek sorusu heniz yanıt buldu. 15 Temmuz gecesi yaşanan kanlı darbe girişimi taşeronları nasıl etkileyecek?

Taşeron işçilere kadroda son durum, darbe girişimi taşeron işçilere kadro durumunu nasıl etkileyecek? sorusu yanıt buldu. Taşeron işçilerin henüz ne zaman kadroya geçeceği belli olmadı fakat FETÖ'cü taşeron işçiler mercek altına alındı. Detaylar memurhaber.com'da.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşeron işçilerin kadroya alımı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Binlerce taşeron işçinin merakla beklediği kadro haberi için Cumhurbaşkanı Erdoğan neler söyledi? İşte taşeron işçilerin kadroya alınması ile alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları.

Cumhurbaşkanı, kamu kurumlarındaki FETÖ unsurlarının temizlenmesinin ardından taşeron şirketlerin ele alınacağını ve sonrasında taşerona kadro konusunun gündeme geleceğini söyledi.Başbakan Binali Yıldırım hain darbe girişiminden birkaç gün önce taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsünde kamuda istihdamına ilişkin sürecin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıklamıştı. Darbe girişimi sonrasında başlatılan kamuda açığa alınan personel sayısı 70 bine yaklaşmış durumda. 667 sayılı KHK ile kamuda FETÖ/PDY, PKK gibi örgütlerle bağlantısı tespit edilen memur ve diğer kamu görevlilerinin tamamı atılacak. İşten atılan kamu personeli sayısı kadar da yeni memur alınacak.

GÖREVDEN ALMALAR HIZLANDI

Yıllardır sınav sorularını çalarak devletin her kademesine kendi mensuplarını yerleştirdiği tespit edilen ihanet çetesinin, aynı şekilde kendisine mensup firmalar ve kurumlardaki yöneticilerin işbirliği ile işçi alımlarını da yaptıkları belirlendi. Kanlı darbe girişiminin ardından yapılan denetimlerde FETÖ ile bağı tespit edilen şirket ve yöneticilere yönelik görevden almalar hızlandı.

FETÖ'nün kurduğu bu zincir sayesinde kamuda göreve başlayan taşeron işçilerden devlete karşı eylemlere giriştikleri ve FETÖ ile bağlantıları tespit edilenlerin iş akdi feshedilecek. Yakında Meclis'e gelecek olan Taşeron Yasası'nda tüm taşeronların kadroya alınması hedeflenirken, yasanın da bu temizliğin tamamlanmasının ardından Meclis'e gelmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi bekleniyor.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR