BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
İŞÇİ

Taşeron işçilere kadroda son durum 1 Ocak 2016 kararı

Taşerona kadroda hükümetin son dakika kararına göre 1 Kasım 2015 şartı 1 Ocak 2016 olarak değiştirildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilere kadroda hükümetin birtakım değişiklikler yaptığını açıkladı.

Taşeron işçilere kadro yasasında hükümet son dakika değişikliği yapma kararı aldı. Taşeron kadro yasasının Meclis'e gelmesi beklenirken, Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron kadro kapsamının genişletilebileceğini sinyalini verdi.

Ağbal, taşeron çalışanların kadroya alınmasına ilişkin yasal düzenleme konusunda milletvekillerine bilgi verdi.

1 KASIM ŞARTI İPTAL OLUYOR

Hazırlanan yasal düzenleme 1 Kasım 2015’ten önce taşeron olarak çalışanları kapsıyor. Milletvekilleri bunun değiştirilmesini, yasanın yürürlüğe giriş tarihinin 1 Ocak 2016 ya da yasanın yürürlüğe girdiği tarih olarak yapılmasını istediler.

Bakan Ağbal bunu değerlendireceklerini söyledi. Bu gerçekleşirse tarihte kapsam genişletilmiş olacak.

MEVSİMLİK TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VAR MI?

Milletvekilleri mevsimlik çalışan taşeron konusunu da gündeme getirdiler. 6 aylık çalışanlar olduğunu söylediler. Ancak yasanın en az 12 ay çalışanlar için geçerli olacağını, dolayısıyla işin niteliği nedeniyle 12 aylık çalışma süresini doldurmayanların mağdur olacağını ifade ettiler. Bakan Ağbal, sözkonusu çalışanlar için 12 aylık çalışma şartının esnetilebileceğini söyledi.

TAŞERON KADRO SINAVI NASIL YAPILACAK?

Sınavların nasıl yapılacağı da merak konusu. Ağbal, sınavların da kurumlarca yapılmasının öngörüldüğü bilgisini verdi.

Yorumlar 9 Yorum
ÇOK OKUNANLAR