BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,11
İŞÇİ

Taşeron işçilere kadro verilecek mi?

Taşeron işçi sisteminde son durum nedir? Hükümet taşeron işçiler ne düşünüyor? Taşeron işçilerin tazminat alma durumu ne oldu? İşte tüm bu sorunların cevabı,

TRT Türk ekranlarında canlı olarak yayınlanan programa katılan Faruk Çelik, başta taşeron işçilerin sorunları olmak üzere birçok konuya açıklık getirdi, soruları cevapladı...

TAŞERON İŞÇİ SİSTEMİNDE SON DURUM NE?

Faruk Çelik, Zonguldak'taki maden kazasında taşeron işçiliğin hissesini değerlendirirken de, taşeron işçilik meselesine bir hal çaresi aradıklarını belirtti. Faruk Çelik, "Taşeron işçilik sistemi ile işçi sağlığının yeterince sağlanamayacağı" yönündeki değerlendirmelere katıldıklarını söyledi.

TAŞERON İŞÇİ SİSTEMİ KALKIYOR MU?

Farik Çelik, taşeronluk sisteminin tamamen ortadan kaldırılmasını düşünmediklerini, hizmet, temizlik gibi işlerde taşeron işçilik sisteminin devam edeceğini belirtti.

Bakanlar Kurulu'nda taşeron işçilik meselesini görüşeceklerin ve sosyal taraflara götüreceklerini, onların da fikrini alarak bir karar vereceklerin belirten Faruk Çelik Kıdem Tazminatı meselesini de bir bütünün parçası olarak gördüklerini söyledi.

TAŞERON İŞÇİ NASIL TAZMİNATINI ALACAK?

Milyonlarca işçi tarafından hak edilen tazminatın koşullardan dolayı alınamadığını belirten Faruk Çelik, "Taşeron işçi bir yıl boyunca çalışamadığından tazminatını alamıyor, bu konularda da düzenleme yapacağız. Perşembe, Pazartesi ve önümüzdeki hafta son şeklini vereceğiz. Bakanlar Kurulu'na arz edeceğiz. Bakanlar Kurulu'nun ilavelerinden sonra sosyal tarafların da görüşlerini alarak bir karar vereceğiz" diye konuştu.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR