BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
İŞÇİ

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek?

720 bin taşeron işçinin kadroya alınacağının açıklamasının ardından merak edilen sorulardan biri de kadro tarihi. Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? İşte detaylar...

Taşeron işçiler için kadro ne zaman verilecek? en çok merak edilen konular arasında. Hangi taşeron işçiler kadroya alınacak? Detaylar memurhaber.com'da.

Kamu idareleri, belediyeler ve il özel idarelerinde yaklaşık 720 bin asıl ve yardımcı iş yapan taşeron personel, kamuda "özel sözleşmeli personel" olarak istihdam edilecek. Konuya ilişkin tasarı, 1-2 hafta içinde Meclis'e gönderilecek. Bu kapsamda istihdam edileceklerin pozisyonu, çalışma koşulları, mali ve sosyal hakları ile yükümlülüklerine ilişkin düzenleme hazırlanıyor.

TAŞERON İŞÇİLER NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, taşeron işçi konusunda açıklamasında, kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadroya alınacağını belirtti. Bir süredir gündemde olan asıl işi yapan taşeron işçilere kadro verilmesi durumu, başbakanın bu sözleriyle kesinleşmiş oldu. Davutoğlu, içinde taşeronlarında bulunduğu bu vaatler için süre de verdi. Başbakan, reform paketinde yer alan maddelerin 3 ay içerisinde hayata geçirileceğini belirtti. Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım tarihinden önce kamuda asıl ve yardımcı işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz" ifadelerini kullandı.

KİMLER ASIL İŞİ YAPAN TAŞERON İŞÇİ?

650 bin taşeron işçi olduğu ülkemizde, bu işçilerden 200 bini asıl işlerde çalıştırılıyor. Asıl işlerde çalışan bu 200 taşeron, aslında devletin kadrolu işçisi veya memurunun yapması gereken işi yapıyor. Öte yandan İş yasasına göre ise taşeron işçilerin yalnızca yardımcı işlerde çalıştırılabiliyor olması gerekiyor. Bu anlamda bakıldığında kamuda kadrolu çalışan memurların ya da işçilerin yapması gereken işlerde hizmet veren taşeron işçilerin kadroya alınması bekleniyor.

Taşeron işçilere son dakika kadroya alınacak işçilerin sayısı belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Türk-iş Başkanı Ergün Atalay’ın toplu iş görüşmeleri sonrasında yaptıkları basın toplantısında kamuda taşeron işçi statünde görev yapan asıl işçilerin kadroya alınacağının müjdesini verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR