BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.492,26
İŞÇİ

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak?

Taşeron işçilerin kadrosu ne zaman belli olacak? Taşeron işçinin kadrosu ile ilgili son durum ne? Taşeron işçiler hakkında ayrıntılı bilgi memurhaber.com'da.

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile son durum ne? Taşeronun kadrosu 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle ertelendi. Taşeron işçinin kadrosuna ilişkin ayrıntılı bilgi memurhaber.com'da.
 
Taşeron işçiler kadro haberini dört gözle beklemeye devam ediyorlar. Yetkililer ise taşeron işçilerin kadroya alımı ile ilgili çalışmalarına devam ediyorlar. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşeron işçilerin kadroya alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte taşeron işçilerin kadroya alımı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik açıklamaları...

TAŞERON İŞÇİ NE ZAMAN KADROYA ALINACAK?

Kamuya geçmeyi bekleyen yaklaşık 720 bin taşeron işçi, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası kadro sürecinin bu durumdan nasıl etkileneceği konusunda yetkililerden açıklama bekliyordu. Konuyla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.
 
Cumhurbaşkanı, kamu kurumlarındaki FETÖ unsurlarının temizlenmesinin ardından taşeron şirketlerin ele alınacağını ve sonrasında taşerona kadro konusunun gündeme geleceğini söyledi.Başbakan Binali Yıldırım hain darbe girişiminden birkaç gün önce taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsünde kamuda istihdamına ilişkin sürecin 2016 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıklamıştı.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan kamuda açığa alınan personel sayısı 70 bine yaklaşmış durumda. 667 sayılı KHK ile kamuda FETÖ/PDY, PKK gibi örgütlerle bağlantısı tespit edilen memur ve diğer kamu görevlilerinin tamamı atılacak. İşten atılan kamu personeli sayısı kadar da yeni memur alınacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR