BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
İŞÇİ

Taşeron işçiler ne kadar maaş alacak?

Taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? Kadroya geçirilen taşeron işçiler ne kadar maaş alacak? İşte taşeron işçiler ile ilgili son durum.

Taşeron işçilerin kadrosu ile ilgili hükümetin somut adım atması bekleniyor. Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçirilecek? Taşeron işçiler ne kadar maaş alacak? Taşeron işçiler ile ilgili gelişmelerde son durum memurhaber.com'da.

Mart ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Taşeron kadroları ile ilgili verdiği müjdeden sonra şimdide Taşeron işçi maaşları ile ilgili düzenlemeler yapılıyor. Peki, taşeron işçi maaşları ne kadar olacak?

Taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel olarak kadroya geçmelerinden sonra memur kadar maaş zammı alabilecekler. Taşeronlar aynı zamanda sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler. Kamuda hem asıl işlerde ve hem de yardımcı işlerde çalışan yaklaşık olarak 720 bin işçi bu haktan yararlanacağı düzenlemeler yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Buna göre, belli şartları yerine getiren işçiler kadroya geçerken, özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecekler. Kadroya geçecek olan işçiler birçok hak yanı sıra tazminat ve emeklilik garantisine de sahip olacaklar.

Kadroya alınacak olan işçilerin, 12 ay boyunca ve tam zamanlı olarak çalışmaları ve emekliliğe hak kazanmamış olmamaları gerekiyor. Taşeron işçi maaşları 2016 ‘da kaç lira olacak? 

TAŞERON İŞÇİ MAAŞLARI MEMUR MAAŞI KADAR OLACAK

Taşeron işçilerin uzun zamandır bekledikleri kadro müjdesini almalarından sonra şimdide taşeron işçi maaşları ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelere göre, Taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel olarak kadroya geçmelerinden sonrasında alacakları maaşlarda, memur kadar maaş zammı alabilecekleri ifade edildi. Taşeronlar kadroya geçtiklerinde birçok sosyal hak yanında aynı zamanda sağlık hizmetlerinden de yararlanabilecekler.  Taşeron işçilerin kamuda istihdam edilme şartları arasında yer alan sınav sistemine karşı oldukları belirtiliyor. Konuyla ilgili Naci Ağbal’ın yapmış olduğu açıklamalarda sınavın kesinlikle yapılacağı ve özel sözleşmeli personellerin bu yolla istihdam edileceğini getirdiği ifade ediliyor.

TAŞERON MAAŞLARI HANGİ ŞARTLARDA DEĞİŞECEK?

Taşeron işçilerin maaşları ile ilgili yaşanan gelişmelerde kadroya geçmeyen işçilerin maaşlarının aynı kalacağı yönünde. Maaşlarda meydana gelecek olan zammı taşeron işçiler özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilmeleri halinde gerçekleşecek ve ancak o zaman memurlar kadar zam alabilecekler. Buna göre, taşeronlar memurların aldığı zammın aynı oranında özel sözleşmeli personelde alabilecek Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarında, Taşeron işçilerin memurların sağlık ve sosyal haklarından yararlanacağını da dile getirdi.  

Taşeron işçiler ile ilgili Hükümet revizyona gittiği öğrenildi.  Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron çalışanların kamuya geçirilmeleri ile ilgili 1 Kasım tarihinin yeniden değerlendirilebileceğini belirterek yeni sistemle çalışanların haklarının korunacağını, kıdem tazminatı garantisi getirileceğini ve devletin koruması altında olacaklarına dair vatandaşın bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Ağbal, bundan sonra devletin hizmet alımı yoluyla işçi çalıştırmayacağına dikkat çekerek, böylece taşeron sisteminin de son bulacağını anlattı. Ağbal, "Taşeron firmalarının mağdur edilmemesi için de bazı önlemler alınacak. Örneğin, verdikleri hizmet için aldıkları alet, makine ve teçhizatın parası ödenecek. Bu aletler devlete geçecek" dedi. Ağbal, taşeron çalışanların sınavla kamuya alınacak olması uygulamasından vazgeçilmeyeceğini, bundan sonra kamu kurumlarının eleman ihtiyaçlarını devlet personel başkanlığına bildireceğini, açılacak sınavı kazananlarla elaman ihtiyaçlarının giderileceğini dile getirdi.

MAAŞLAR YAVAŞ YAVAŞ AYNI DÜZEYE GELECEK

Taşeron statüsünde asıl iş yapan çalışanların kamuya alınmasından sonra zamanla maaşlarının yükseleceğini de belirten Ağbal, "150 bin civarında asıl iş yapan var. Bunlar ilk etapta yardımcı işlerde çalışanlarla birlikte şu anda aldıkları maaşı alacak. Ancak ileride, etap etap maaşları devlette aynı işi yapanlarla aynı düzeye gelecek" değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR