BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
İŞÇİ

Taşeron işçiler 30 Haziran'ı bekliyor

Taşeron işçiler ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Faruk Çelik, taşeron işçilerin sabırsızlıkla beklediği o tarihi verdi.... 30 Haziran 2013'ten sonra taşeron uygulaması yasalaşacak...

Taşeron işçiler ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Çelik, ''Son olayda gösterdi ki bu konunun bu yasama dönemi içinde mutlaka halledilmesi gerekiyor. Taşeron uygulaması ile ilgili çalışmaları, 30 Haziran 2013 tarihine kadar yasalaştırma imkanını bulacağımız inancı içerisindeyim'' dedi.

TAŞERON İŞÇİLER 30 HAZİRAN'I BEKLİYOR

Çelik, maden ocağında metan gazı patlaması sonucu işçilerin hayatını kaybettiği Zonguldak Kozlu'ya gittiğini anımsatarak, ''Bu kadar riskli bir alanda istihdam gerçekleştirilecekse bunun kesinlikle taşeron uygulaması çerçevesinde olmaması kararını ben burada sizlerle paylaşmak istiyorum. Böyle -630'da istihdam edilecek insanların kar amacı değil, oradaki tekniklere uymayı birinci derecede dikkate alacak şekilde formüle edilmesi, düzenlenmesi çok önemlidir. Bunlar da bu düzenleme de yer alacaktır. Asıl işverenle alt işverenin ciddi bir ayrışmasını gerçekleştireceğimiz bir çalışma üzerindeyiz. Bütün partilerin katkısını alarak bu yasama döneminde bunu neticelendirmiş olacağız'' dedi.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR